Betfair

Букмейкърът е без валиден лиценз за България

Посети сайта на Betfair

Betfair е сайт за спортни залози, който в началото на своята дейност оперираше единствено като спортна борса, при която играчите сами определяха коефициентите и залагаха едни срещу други. След това обаче Betfair стартираха и традиционен букмейкър, който работи като всички останали букмейкърски къщи. След като се регистрирате, можете сами да изберете дали да ползвате букмейкърската част на сайта или борсата за залози.

Betfair е един от малкото сайтове, притежаващи лиценз за опериране в България, които са специализирани в спортните залози. Другите такива сайтове са Bet365 и Efbet. Притежаването на лиценз означава, че можете свободно да влизате в сайта, без да трябва да търсите алтернативни линкове и мирър сайтове.

Betfair стана един от първите хазартни оператори въобще, които получиха лиценз за България. Това се случи още през февруари 2014 г. и бе пряко следствие на подадената молба за лиценз през декември 2013 г.

Регистрация в сайта и депозит

Betfair позволява лесна и бърза регистрация. Тя ще бъде готова, след като изпълните следните стъпки:

1. Влизате в уебсайта на Бетфеър и натискате бутона “Отвори сметка
2. Попълвате всички полета, които ще ви се покажат в отворилата се страница, включващи информация за вашия профил (парола, имейл адрес, скрит въпрос и др.), както и ваша лична информация (имена, ЕГН, адрес, националност и град на местоживеене и др.)
3. Активирате акаунта си от линка в писмото, което ще получите на имейла си след регистрацията в сайта.
(За повече информация относно регистрацията, прочетете Betfair Регистрация)

След това, за да направите депозит, изпълнете следните стъпки:

1. Логнете се във вашата Betfair сметка и натиснете върху “Депозиране на средства“.
2. Изберете метода на депозита, сумата и паролата на вашата сметка.
3. Потвърдете депозита (как ще стане това зависи от метода на вашия депозит, например, при депозит чрез дебитна карта ще трябва да въведете данните от картата)

От само €6 започват депозитите в Betfair. Такива могат да се правят чрез дебитни и кредитни карти MasterCard и Visa, Epay.bg, Skrill и по банков път.

(За повече информация относно транзакциите, прочетете Betfair Депозити и тегления)

Бонус за нови клиенти

В Бетфеър ще получите цели два бонуса за нов клиент, когато направите първата си регистрация. Това е едно от многото предимства за играчите, произтичащи от факта, че сайтът оперира едновременно и като борса за залози, и като букмейкърска къща с фиксирани коефициенти, защото ще получите депозитен бонус и от борсата за залози, и от букмейкъра.

Предложението, от което можете да се възползвате в “Спортна Борса“ раздела, е напълно безрисков залог на стойност €20. Какво означава това? Залагате €20 или повече на който и да е пазар в “Спортна борса“ и, ако той е губещ, компанията ви връща €20 по вашата сметка.

В раздел “Спорт“ играчите могат да си изберат измежду две предложения:

Първото предложение се нарича “Бонус Спорт до €100“ и ви предлага следната оферта: Залагате по поне €5 в рамките на 5 залога и получавате €10 бонус. Същият цикъл може да бъде повторен общо 10 пъти и по този начин да сте взели общо €100 бонус.

Второто предложение е наименувано “Залог €20, Бонус €20“ и ви предлага еднократен бонус €20, който ще ви бъде предоставен в момента, когато направите първия си залог със сума €20 или повече.

Betfair има и асортимент от над 10 други оферти, от които могат да се възползват и играчите с вече активна регистрация. Правилата и подробностите за всички тях сме описали в страницата ни Betfair Бонуси.

Какво представлява раздел “Спортна борса“?

Всички знаем как се поставят залозите в раздела с фиксирани коефициенти, където Betfair оперира като всеки един друг букмейкър на пазара, но много хора не знаят как става залагането в спортната борса на компанията и защо си заслужава да залагаме именно там.
Раздел “Спортна борса“ работи на същия принцип, на който работи всяка една финансова борса, с единствената разлика, че тук залозите се поставят не на финансови пазари, а на пазари за спортни събития.

Всеки един пазар в борсата ви позволява да правите “За“ и “Срещу“ залози, тоест своеобразно да “купувате“ и “продавате“ залози.

“За“ залогът е това, което и до сега сте правили във всеки един друг букмейкър – залог, който се активира във ваша полза, ако пазарът спечели. Пример: На пазара за първи голмайстор на двубоя Барселона – Атлетико Мадрид залагате “За“ Лионел Меси. Залогът печели, ако Лионел Меси е първият голмайстор.

И обратното, “Срещу“ залогът се активира във ваша полза, ако пазарът не спечели. Пример: На същия пазар, правите залог “Срещу“ Лионел Меси. Залогът печели, ако Лионел Меси НЕ е първият голмайстор.

Възможността за поставяне на “Срещу“ залози, заедно с чувствително по-добрите коефициенти спрямо обикновените букмейкъри, са двете основни предимства на спортната борса пред букмейкърските къщи. В борсата можете да забравите за добре познатия “марж на печалба“ при букмейкърите, който се влага в ставките и изяжда голяма част от печалбата ви. При коефициентите в Betfair няма марж на печалба и те са напълно справедливи, като печалбата на компанията идва единствено от скромна комисионна, която се начислява само върху нетната печалба от даден пазар.

Повече за начина на опериране на борсата, предимствата й, комисионната и начина й на изчисляване разберете от Betfair Борса за залози: Ръководство

Преглед на функциите в Betfair

Освен тяхната колекция от промоции и оферти, Betfair също така включва редица интересни функции в своя сайт. Някои от най-забележителните са:

Cash Out – Betfair може да се похвали с най-изчерпателната услуга за „затваряне на залог“ сред всички други онлайн букмейкъри. Тяхното предложение за затваряне на залог е на разположение в наистина широка гама от пазари и спортове. Повече за тази функция научете в Betfair Кеш Аут.
Залози на живо – Специалният раздел за залози на живо в Betfair включва добра селекция от събития в много спортове, на които можете да залагате по време на провеждането им. Интерфейсът на секцията за залози на живо е удобен за използване и ще ви помогне лесно да се навигирате из широкия избор от опции за залог. Повече за за залозите на живо научете в Betfair Залози на живо
Предаване на живо – Още една област, в която от Betfair наистина се отличават спрямо конкуренцията си. Онлайн сайтът за залози предоставя на клиентите си достъп до отлична гама от предавани на живо събития, които отново са добре балансирани сред най-различни видове спорт. За да има достъп до потокът от преки предавания, обикновеният потребител просто трябва да има сметка със средства в нея. Единствено изключение правят конните надбягвания от Великобритания и Ирландия, за които трябва да имате поставен залог, за да имате право да гледате директните излъчвания. Повече за това как да гледате спортните събития и кои големи първенства се излъчват научете в Betfair Пряко предаване.
Acca Edge – При използването на тази опция, клиентите могат с малко да намалят коефициента на своите акамулаторни залози, което служи като застраховка – ако само един мач в правата колонка не излезе, букмейкърът ви връща направения залог. Тази опция може да бъде използвана за всички спортове и пазари.

Мобилно приложение на Betfair

След като залаганията в движение започнаха да стават все по-популярни, по-голямата част от букмейкърите направиха своите услуги по-лесно достъпни за мобилни устройства. Betfair не се различават от общата тенденция и създадоха едно прекрасно приложение за мобилни телефони и таблети.

Всъщност, има повече от една мобилни версии на Betfair. Компанията създаде специални свои приложения за устройства, използващи Android, iPhone, както и специална версия за iPAD-и. Всички тези версии могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Betfair или чрез обичайния даунлоуд канал на устройствата. Освен това, отлично мобилно уеб приложение е на разположение чрез уеб браузърът на устройствата.

Всички версии на мобилното приложение на Betfair осигуряват идентично потребителско изживяване. Не са много хората, които са се оплакали от мобилните версии на Betfair. Те са лесни за навигиране, приятни за окото и като цяло с отлична изработка. Обхватът от пазари и възможности не се различава значително от десктоп версията на сайта.

Подробно ревю на приложенията и мобилната версия, както и ръководство как да изтеглите апликациите за Android и iOS операционните системи ще намерите в страницата ни Betfair Mobile.

Популярност и репутация

Betfair в момента твърдят, че са най-големият онлайн сайт за залози във Великобритания. Що се отнася до България, те са вторият най-голям сайт за залози. Безспорно е, че Betfair е най-голямата борса за залози в света и като такава има доста добра репутация и имидж, които компанията да защитава.

Като такава, компанията винаги прави всичко възможно да избягва нежеланата публичност с отрицателен оттенък и заради това има тенденция да се отнася със своите клиенти изключително добре. Клиенти на сайта могат да бъдат намерени във всички точки на света, а клиентите в България се увеличават значително с всеки изминал ден.

Безопасност и сигурност

При проучването на нашето ревю на Betfair, ние открихме, че компанията в много отношения е в челните редици що се отнася до въпросите за информационната сигурност и предприетите защитни мерки.

Тяхното SSL криптиране е най-малко 128-битово, което е стандартът за индустрията, но когато сайтът се използва чрез някои определени браузъри, криптирането стига до 256 бита. Сървърите, на които Betfair държи важните данни за своите клиенти и операции, са защитени с мрежови защитни стени, а физическите центрове за съхранение на данни се охраняват денонощно и са обезпечени с биометрични проверки, за да се повиши сигурността.

Компанията се грижи също така за защитата на клиентите си и спазването на правилата за отговорен хазарт. Те имат свой собствен сайт специално за отговорния хазарт. Betfair предоставя много съвети на своите играчи как да избегнат риска от попадане в групата на хората със зависимост към хазарта. Играчите в Betfair имат опцията да се „самоизключат“ като затворят акаунта си за период от шест месеца или по-дълъг период.

Поддръжка на клиентите

Поддръжката на клиентите на Betfair е разнообразна и лесно достъпна. На голяма част от въпросите, които може да ви изникват в главата, вече им е отговорено в секцията за „Често задавани въпроси“, а ако там не откриете лек за своите проблеми, можете да се свържете с хора от отдела по поддръжка на клиентите по имейл, телефон или чрез чат на живо в самия сайт. Средното време за отговор в чата на живо е около 60 секунди, а за имейл – около четири часа. Betfair Поддръжка на клиентите ще ви даде повече информация в това отношение.

Цялостен преглед на Betfair

След създаването си през 2000 г., Betfair израсна много и се превърна в едни от най-големите и най-разпознаваеми онлайн букмейкъри в света.

Техният сайт е атрактивен, с отлични коефициенти, лесна навигация и широк обхват на пазари и спортове. Многото предложения за залози на живо и хилядите преки предавания на различни спортни събития всяка година са част от другите силни страни на Betfair.

Модерните функции и екстри, като например опциите за затваряне на залог и Acca Edge иновацията, правят този букмейкърски сайт още по-примамливо място за любителите на спортните залози в България.

Всичко за историята на компанията – нейното създаване, развитие и сегашно състояние – е на ваше разположение в статията на Betfair Информация.