7777.bg

https://7777.bg

Национална лотария е водещата българска компания за лотарийни игри и билети, която е раздала до момента над 1,3 млрд. лева като награди на участниците в тези игри.

Компанията е основана през 2012 г. и бързо се превърна в едноличен лидер на пазара, взимайки позициите на организатори на хазартни игри с много по-голям опит. Причините за светкавичния растеж на компанията са много и сред тях можем да изтъкнем както широката маркетингова кампания и ежедневните предавания по Нова ТВ, така и несравнимото богатство от различни лотарийни игри и билети, в които участниците имат възможността да спечелят награди, каквито не се предлагат никъде другаде.

Не на последно място, важна част от развитието на подобен тип компании е разработването на голяма мрежа от обекти, чрез които потребителите да могат да се включват в игрите. В началото, играчите можеха да закупуват билети единствено от пунктовете на Еврофутбол, но сега изборът е в пъти по-голям. Днес, всеки пълнолетен български гражданин може да участва в игрите на Националната лотария, като това може да стане чрез един от следните два варианта:

 • Закупуване на билет/попълване на фиш от хилядите места за това в партньорската мрежа на хазартния оператор, част от която са Lafka, Еко, Petrol, Shell, EasyPay, FastPay, Internity. SDI, Billa, Фантастико, Виваком и още безброй други магазини, павилиони и офиси в страната.
 • Поставяне на залог от онлайн сайта 7777.bg

В тази статия ще ви разкажем за различните лотарийни игри и лотарийни билети с моментни печалби на Националната лотария, както и за останалите видове хазартни продукти в онлайн сайта 7777.bg, които включват спортни залози и казино игри.

Лотарийни игри

Онлайн сайтът на Националната лотария – 7777.bg – ви позволява да се включите в три лотарийни игри. При тези игри, освен стандартните парични и предметни печалби, се предлагат и допълнителни възможности за печалба, като например включване в жребий за участие в телевизионните игри на Националната лотария, “Втори шанс“ с още специални печалби и ВИП клуб, с който ще печелите точки за всеки свой непечеливш билет!

Видове лотарийни игри

Лото 6 от 47

Създадената през 2014 г. лотарийна игра “Лото 6 от 47“ е с джакпот в размер на 2 млн. лева, а за участието в играта се плаща 2 лв.

Както става ясно от името на играта, изтеглят се 6 числа между 1 и 47, а вие трябва да имате във фиша си поне две от тях, за да вземете награда.

Печалбите са както следва:

 • 2 лв. печалба при 2 от 6 познати числа
 • 4 лв. печалба при 3 от 6 познати числа
 • 40 лв. печалба при 4 от 6 познати числа
 • 5 000 лв. печалба при 5 от 6 познати числа
 • 2 000 000 лв. печалба, включваща пари в брой, луксозен спортен автомобил, къща и 10-дневна екскурзия, при 6 от 6 познати числа

Освен това, всеки един фиш може да донесе и до 100 000 лв. печалба от бонус играта “Пари на мига“, в която се раздават общо близо 24 000 000 различни награди, около половината от които са участие в жребия за ТВ играта, докато останалите награди са парични.

Тегленията на ежедневните тиражи в играта Лото 6 от 47 можете да гледате всяка вечер от 19:00 по NOVA TV.

Лото 5 от 35 Златната топка

Лото 5 от 35 Златната топка е играта, при която имате рекордно голям шанс за печалба – почти 2/3 от билетите са печеливши!

Само 1 лв. струва един фиш при тази игра, като при нея имаме две тегления, във всяко едно от които се изтеглят 5 числа между 1 и 35. Във второ теглене, освен петте числа, може да се изтегли и т.нар. “Златна топка“. Когато Златната топка бъде изтеглена, джакпотът става още по-голям.

Всеки един фиш участва и в двете тегления, като в първо теглене можете да вземете следните награди:

 • 0,50 лв. печалба при 2 от 5 познати числа
 • 3 лв. печалба при 3 от 5 познати числа
 • 75 лв. печалба при 4 от 5 познати числа
 • 10 000 лв. печалба при 5 от 5 познати числа

Във второ теглене имаме малко по-малки печалби за позналите между две и пет числа, но пък за сметка на това джакпотът е много по-голям. Наградите във второ теглене са както следва:

 • Печалба участие в жребий за ТВ игри при 2 от 5 познати числа
 • 2 лв. печалба при 3 от 5 познати числа
 • 50 лв. печалба при 4 от 5 познати числа
 • 20 000 лв. печалба при 5 от 5 познати числа
 • 100 000 лв. печалба при 5 от 5 познати числа, ако е била изтеглена Златната топка

От 17:55 са тегленията в Лото 5 от 35 Златната топка, отново всеки ден по NOVA TV.

Лото Спорт

Лото Спорт е най-бързата лотарийна игра на Националната лотария, тъй като в нея тегленията се провеждат веднъж на четири минути!

За разлика от другите игри, при Лото Спорт тегленията не се излъчват по телевизията заради прекомерната им честота, но можете постоянно да ги следите в сайта 7777.bg.

Правилата на Лото Спорт са следните: Изтеглят се 10 числа между 1 и 80, като минималната сума на един залог е 1 лв. Играчите обаче могат да маркират и опцията “Спорт Бонус“, като в такъв случай цената на залога ще се вдигне до 2 лв., но пък за сметка на това ще получите възможност да умножите печалбата си до 10 пъти!

Стандартните печалби са следните (като не забравяйте, че при възползване от “Спорт Бонус“ функцията те могат да се умножат до 10 пъти):

 • 2 лв. печалба при 0 от 10 познати числа
 • 1 лв. печалба при 4 от 10 познати числа
 • 2 лв. печалба при 5 от 10 познати числа
 • 10 лв. печалба при 6 от 10 познати числа
 • 33 лв. печалба при 7 от 10 познати числа
 • 500 лв. печалба при 8 от 10 познати числа
 • 10 000 лв. печалба при 9 от 10 познати числа
 • 100 000 лв. печалба при 10 от 10 познати числа

Над 25% от поставените залози в тази игра имат някаква печалба!

Онлайн участие в лотарийните игри на Националната лотария

Освен чрез попълване на хартиен фиш в някой от хилядите физически обекта в страната, които си партнират с Националната лотария, можете да се включите в лотарийните игри на най-големия български оператор на лотарийни игри и от онлайн сайта му 7777.bg, където поставянето на залог е направено по-лесно от всякога.

На първо място, трябва да имате регистрация в сайта (виж раздела “Регистрация в 7777.bg“), а самите залози се поставят от секцията “Лото игри“, където ще видите големи банери на всяка една от трите игри и бутони “Играй“.

Интерактивният фиш ви позволява да маркирате желаните числа, като ви дава възможност както да поставите няколко фиша едновременно за един тираж, така и да да направите фиша си активен за следващите до 10 тиража.

Попълването на фиша е много лесно и интуитивно занимание, като бихме си позволили да кажем, че онлайн то е далеч по-удобно, отколкото чрез хартиените талони, а да не говорим колко време ще спестите като не ви се налага да посещавате физически обект.

Изплащане на печалбите

Ако вашата печалба е от онлайн залог, тя ще бъде преведена по игралната ви сметка в сайта, а след това ще можете да я изтеглите по удобен за вас начин (виж раздела “Депозити и тегления в 7777.bg“).

При хартиените фишове, методът на изплащане зависи от размерът на печалбата.

Ако тя е до 300 лева, можете да си я получите на момента от който и да е Лото пункт на Националната лотария.

При печалбите над 300 и под 5 000 лева, можете да си вземете парите от всяка каса на EasyPay, докато за печалбите над 5 000 лева трябва да се обадите на националния номер на компанията – 0700 42 100 – откъдето ще получите инструкции как да вземете печалбата си.

Жребий за ТВ игри

Както вече видяхте, една от възможните печалби в Лото 6 от 47 и 5 от 35 Златната топка е “Участие в жребий за ТВ игри“. Това е и една от възможните печалби в някои от билетите с моментни печалби на Националната лотария.

Когато ви се падне такава печалба, трябва да регистрирате кода на фиша си от бутона “Регистрирай код“ в горния ляв ъгъл на сайта на хазартния оператор. Освен в сайта, кодът на фиша може да бъде регистриран и чрез СМС на номер 1077 или чрез обаждане на 0700 42 100, но регистрирането онлайн е единственият напълно безплатен начин.

Телевизионните игри на Националната лотария се провеждат всяка събота от 19:30 по NOVA TV с водещи Захари Бахаров и Рая Пакова.

Почти 20 000 000 лева са раздадени до момента в различните лотарийни игри, а те са:

 • “На крачка от късмета“ с печалба лек автомобил
 • “Сейфове“ с печалби до 84 000 лв.
 • “Мега Джакпот“ с печалби до 2 400 000 лв.

Втори шанс и ВИП Клуб

По същия начин както става регистрирането на билетите с печалба “Участие в жребий за ТВ игри“, така можете да регистрирате и всичките си непечеливши билети, които ще ви донесат следните привилегии:

 • Участие в играта “Втори шанс“, в която печалбите представляват различни парични и предметни награди, екскурзии в чужбина за двама и други
 • Натрупване на точки във ВИП клуба на Националната лотария, като с тези точки можете да се включите в различни тегления за награди като лек автомобил KIA Rio, смартфони, таблети, билети за големи спортни събития, парични награди до 2 000 лв., почивки в чужбина и други.

Регистрирането на непечелившите билети в сайта също не ви струва абсолютно нищо, така че горещо ви препоръчваме да го правите редовно!

Лотарийни билети

Лотарийните билети, известни още и като Моментни игри, са другата голяма мания в България през последните години, като различни проучвания показват, че всеки втори българин участва в голямото търкане на билети, като общата сума на продадените билети за 2017 г. е надминала 100 млн. лева.

Националната лотария е абсолютен хегемон и в този сегмент на пазара със своите над 40 игри различни лотарийни билета с цена между 2 и 20 лв.

Различните моментни игри можете да разгледате в секция “Билети“ на сайта им, но, за разлика от лотарийните игри, при билетите няма как да участвате в игрите директно онлайн и единственият вариант остава закупуването на билет от физически обект.

От сайта можете единствено да разгледате различните билети, да видите печалбите в тях и да регистрирате непечелившите си билети за “Втори шанс“, ВИП клуба и печелившите с награда “Участие в жребий за ТВ игри“.

Регистрация в 7777.bg

Процедурата по регистрация в 7777.bg сайтът на Националната лотария бе сменявана на няколко пъти през годините, като сега от клиентите се изисква просто да попълнят следните полета:

 • Имейл
 • Парола
 • Повтори парола
 • Име
 • Фамилия
 • Телефон
 • ЕГН
 • Въведете число (на екрана ви се показва число, а вие трябва да го препишете във въпросното поле, като с това от компанията се опитват да спрат евентуалните ботове)

За да попълните тези полета, отворете червения бутон “Регистрация“ в горния десен ъгъл.

Депозити и тегления в 7777.bg

Ако искате да заредите средства в 7777.bg сметката си, с които да съставяте фишове за лотарийните игри и да залагате на спортни събития и казино игри, можете да използвате една от следните опции:

 • EasyPay – 10 лв. минимален депозит и 20 лв. минимално теглене
 • Visa и MasterCard – 10 лв. минимален депозит и 40 лв. минимално теглене
 • Cashterminal – 10 лв. минимален депозит; теглене не се предлага
 • Банков трансфер – 10 лв. минимален депозит и 40 лв. минимално теглене
 • Epay.bg – 10 лв. минимален депозит и 20 лв. минимално теглене
 • FastPay – 10 лв. минимален депозит и 20 лв. минимално теглене

Заявките за депозит обикновено се обработват незабавно, докато времето за теглене на пари варира от 15-60 минути при EasyPay, Epay.bg и FastPay до 2-5 работни дни при банковите тегления и тегленията чрез депозитни и кредитни карти.

Мобилни приложения

По всичко личи на Националната лотария, че е компания, която следва плътно модата в хазартната индустрия, и с оглед на това не е е изненадващо, че ни предлага висококачествени възможности за мобилни залози.

Още със старта на сайта 7777.bg имаше и прилежаща мобилна версия, а от началото на 2017 г. се радваме и на специално приложение, работещо с мобилните операционни системи Android и iOS.

Мобилните платформи позволяват бързо и лесно проверяване за печалба на всички лотарийни билети игри, като дори ви дава възможност да сканиране баркода на билета или квитанцията и по този начин да научите съдбата на залога си без дори да въвеждате кода на билета или да проверявате собственоръчно числата.

Безплатното приложение има същата система за регистриране на кодовете на билетите и квитанциите, както и позволява поставянето на залози в лотарийните игри. Също така, то е напълно удовлетворяващо и за любителите на казиното и спорта, тъй като включва съответните раздели “Спорт“, “Live Казино“ и “Казино“.

Други хазартни услуги на Националната лотария

Букмейкърска къща

Спортният раздел на Националната лотария предлага изумителното разнообразие от близо 50 вида спортни игри, като при влизането си в сайта ще можете да избирате от около 50 000 различни опции за залог, които включват основните пазари за победител в мачовете, както и стотиците алтернативни видове залози, които се предлагат.

Раздел “Спорт“ ще ви посрещне и с актуални спортни новини, статистическите данни на най-голямата компания за спортни статистики Sportradar за всички мачове от над 40 спорта, резултати на живо и подробни правила на всички видове предлагани залози.

Единственото нещо, което можем да кажем, че ни липсва, е пряко предаване в секцията “Live“, но иначе Националната лотария се представя на високо ниво във всеки един друг аспект на спортните залози, което можем да кажем, че е нетипично за компания, която предлага такава услуга сравнително от скоро и която има като основна дейност лотарийните и моментни игри.

Това, че се представя на високо ниво във всеки друг аспект на спортните залози, означава, че букмейкърската къща предлага коефициенти, видове залози и богатство на програмата, които са не по-лоши от световните лидери, а понякога и доста по-добри.

Спорт Бонус

Всеки един нов любител на спорта, който се регистрира в Националната лотария 7777.bg, ще получи заедно с първия си депозит и еднократен бонус в същия размер като размера на депозита, при максималното ограничение на офертата е 100 лв.

Това означава, че колкото по-голям депозит направите между 10 и 100 лв., толкова по-щедър ще е подаръкът за добре дошли на спортния букмейкър. Вече, ако вашият депозит ще е за повече от сто лева, размерът му няма да има значение по отношение на бонуса, защото във всеки случай ще получите точно 100 лв.

За да бъде прехвърлен бонусът към вашата сметка с реални средства, трябва да разиграете размера му 6 пъти на каквито си пожелаете видове залози в раздел “Спорт“, които са с коефициент над 1.50 за единични залози и над 2.00 за залози в колонка.

Имайте предвид, че ако направите два поредни залога на един и същ мач, от гледна точка на разиграването ще важи единствено първия залог.

Това е единственото допълнително условие към бонуса на спортния букмейкър, така че можем да го окачествим като достатъчно изгоден. Да, може би условието за разиграване не ви се струва приятно, но подобно правило има във всеки букмейкър, а разиграване за шест пъти размера на бонуса е най-лесното за изпълнение условие, което ще срещнете из онлайн сайтовете за залози.

Казино

Заедно със спортните залози, Националната лотария 7777.bg навлезе и в света на онлайн казино залаганията, като вече тя предлага не само анимирани казино игри, но и такива На Живо.

Раздел “Казино“ (този с анимираните игри) не може да впечатли с голям брой предложения, защото в него има около 70 заглавия, което не е никак много в днешно време, нито пък с голямо разнообразие, тъй като почти всички те са ротативки.

За сметка на това, анимираните казино игри на Националната лотария имат свои други силни страни, като например това, че всички те са преведени на български език, както и че имаме информация за вероятността за печалба във всяка една от тях и за максималното умножаване на парите си, което можете да направите (то достига до 50 000 пъти размера на залога).

Също така, някои от игрите са създадени специално за сайта на Националната лотария – “Египетско съкровище“, например – и не могат да бъдат открити в нито едно друго онлайн казино, което е още един плюс.

Като изключим игрите “Египетско съкровище“ и “Всичко или нищо“, всички останали заглавия в раздела са игри на шведския разработчик на анимирани казино игри NetEnt.

Все пак, повече ни харесва разделът “Live Казино“, където имаме избор от по-разнообразни предложения (рулетки, блекджек маси, маси за игра на бакара, маси за игра на видео покер игри като Казино Холдем и колело на късмета).

За игрите на живо на Националната лотария обаче не можем да кажем, че са уникални и не се срещат никъде другаде, тъй като българската компания има сключен договор с международния гейминг гигант Evolution Gaming и използва неговите лайв маси и дилъри, които са също така избрани и от десетки други водещи онлайн казино зали по света.

Казино Бонус

За лотарийните игри, казино игрите и Live казино игрите можете да вземете бонус за първи депозит 100 процента до 250 лв., като този бонус също подлежи на разиграване, а размерът на залозите за разиграването зависи от вида игра, на който ще използвате бонуса си.

При залозите на лотарийните игри, играчите трябва да разиграят получената сума 5 пъти. 35 пъти пък е разиграването на игрите от “Казино“ раздела, с изключение на “Египетско съкровище“ и “Всичко или нищо“, при които необходимото разиграване е 10 пъти. Най-много залози ще трябва да направите, ако искате да разиграете бонуса си в компанията на истинските дилъри в Live казиното – цели 150 пъти.