• +18 | T&C
 • 222лв
 • Какви мерки взе IAAF против съмнителни залози на Световното по лека атлетика?

  Мерки на IAAF против съмнителни залози на Световното по лека атлетика

  В неделя приключва Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар, на което Ивет Лалова направи истински фурор с достигането си до седмото място във финала на 200 метра.

  Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) взе превантивни мерки против евентуална корупция в състезанията и от самото начало упълномощи своето подразделение Athletics Integrity Unit (AIU) да се занимава с този въпрос.

  AIU извършва мониторинг и обмен на информация с отдела за предотвратяване на манипулирането на състезания към МОК, Съвета на Европа и компанията Sportradar.

  Лекоатлетическата асоциация се е фокусирала върху идентифицирането на каквито и да е аномалии в залозите, които могат да подскажат някаква манипулация, а също така проведе поредица от образователни сесии с атлети.

  “Рискът в атлетиката е относително нисък спрямо някои други спортове, но с оглед на растежа на залозите на лека атлетика в букмейкърските къщи целим да изпреварим събитията и да обезкуражим неетичното поведение в нашия спорт преди то да се случи.“, заяви председателят на отдела Дейвид Хоуман.

  ОЩЕ НОВИНИ