• +18 | T&C
 • 222лв
 • Горещата телефонна линия за проблемни играчи на Великобритания започва да работи денонощно

  GamCare

  GamCare, благотворителната организация за оказване на подкрепа на играчи с проблемен хазарт, която се спонсорира от GambleAware, увеличава работното си време и вече работи денонощно поради повишаващата се нужда от помощ сред залагащите.

  Според организацията, телефонната линия за подкрепа е получила над 30 000 обаждания през спортния сезон 2018/19 и се очаква тази цифра да продължи да се увеличава.

  Хазартната комисия на Великобритания изчисли, че има около 340 000 проблемни играчи на Острова и още 2 милиона, които са в риск.

  24-часовата услуга на GamCare първоначално ще работи като пилотен проект и ще продължи за постоянно с това работно време,, ако изпитанието се окаже успешно.

  “Хазартът е денонощен и хората понякога се чувстват изолирани през нощта, когато всички услуги за поддръжка са затворени“, обясни изпълнителният директор на GamCare.

  Наскоро GambleAware си партнира с Университета в Бристол в проучване, целящо да разбере как британските банки и другите финансови институции могат да помогнат на играчите, които страдат от хазартни проблеми или са в риск от такива.

  ОЩЕ НОВИНИ