• 200лв
 • +18 | T&C
 • 110лв
 • 200лв
 • Svenska Spel осъди залозите за мачове от по-ниски лиги след спирането на големите първенства

  Svenska Spel осъди операторите

  Изпълнителният директор на шведския държавен монополист в залозите Svenska Spel Патрик Хофбауер и председателят Ерик Странд осъдиха операторите, които предлагат пазари на шведски футболни мачове от най-ниските лиги след спирането на най-силните лиги и състезания заради пандемията.

  В резултат на почти нулевата спортна активност в момента, букмейкърите са започнали да ровят все по-надолу в пирамидата за намиране на мачове, твърдят Хофбауер и Странд.

  Ние можем да потвърдим, че букмейкърите наистина предлага приятелски мачове между клубове от четвъртите и петите дивизии на Швеция.

  Двамата ръководители отбелязаха, че почти всички ръководни органи в спорта се противопоставят на широкото залагане на най-долните дивизии. Повече оператори с пазари за такива мачове, включително и за мачове където повечето играчи са под 18 години, увеличава опасността от уговаряне на резултата.

  “Фактът, че хазартните компании действаха по този начин, ни изненадва и разочарова едновременно. Къде е уважението им към спорта? Къде е отговорността към потребителите? Как те предпазват клиентите си, които залагат на тези мачове“, изригнаха те.

  В резултат на настоящата ситуация, Svenska Spel настоява да се приеме законодателство, което да забрани залагането на любителски спорт.

  През юли бяха забранени залозите на една конкретна дивизия от четвъртото ниво на Швеция заради съмнения за широкоразпространено уговаряне на мачове в нея.

  ОЩЕ НОВИНИ