• +18 | T&C
 • 222лв
 • EGBA оспори очакванията за онлайн казино бум в Европа

  EGBA оспорва евентуален бум през карантината

  Европейската асоциация за хазартни игри и залагания (EGBA) оспори очакванията, че националните карантини, на които са подложени почти всички европейски държави в момента, ще доведат до увеличаване на онлайн хазарта. Вместо това те очакват активността да намалее по време на кризата.

  Асоциацията обаче предупреди, че операторите трябва да поемат водеща роля в защитата на играчите, а не да оставят всичко на индивидуалната отговорност на играчите.

  Според EGBA твърденията, че блокирането ще доведе до увеличаване на онлайн хазарта са “неоснователни“. С оглед на това, че почти половината от хазартния оборот в Европа се прави от спряните в момента спортни събития, активността в сектора вече е довела до спад, който далеч надминава всяко евентуално увеличаване на играта в онлайн казината.

  В своето изявление асоциацията също така предупреди операторите да не представят в рекламите си хазарта като решение на социални, лични или финансови проблеми, нито да канят клиентите да залагат онлайн като начин за справяне със скуката по време на стоенето вкъщи.

  ОЩЕ НОВИНИ