Тото Игрите

Освен трите игри на Тото 2- 6 от 49, 6 от 42 и 5 от 35, които са описани в нашия сайт, Българския спортен тотализатор предлага и още няколко лотарийни игри. Те са:

Тото 1 – 13 срещи

Това е най- старата игра на БСТ. В нея играчите се опитват да прогнозират победителя от общо 13 спортни събития. Награди получават всички познали резултата на поне 10 събития. Когато няма печеливши в някоя от четирите печеливши групи, парите планирани за тях се прехвърлят в джакпота за следващия тираж. Цената на всяка колонка е 0.10 лв.

Тото 1 предлага и още две, подобни игри – 12 срещи и 10 срещи. При тях правилата са подобни, с единствената разлика, че в 12 срещи има две печеливши групи, а в 10 срещи само една.

Тото Джокер

В нея играчите залагат за печелившите двойки от цифри и позиции от номерата върху самия фиш. Той се състои от девет числа, всяко от което е отделна позиция. В тази игра играчите прогнозират печелившите общо три двойки от цифри и позиции.

Втори тото шанс

След всеки тираж електонната система избира на случаен принцип шест или девет печеливши фиша, които се награждават с пари или предметни награди. Печалбите от тиражите в четвъртък са: 3 000 и 10 000 лева за 6 от 49; 1000 и 2000 лева за 6 от 42; 2000 и 3000 за 5 от 35. Печалбите след неделния тираж са: две награди от 2000 лева и един автомобил за 6 от 49; две награди от 1000 и една от 2000 лева за 6 от 42; две награди от 1000 и една от 5000 за играта 5 от 35. Автомобилът, подаряван след неделния тираж за 6 от 49 е Опел Астра Класик III.

БСТ и спортта

Основната цел и задача на БСТ е да подпомага българския спорт. Той е основен спонсор на Министерството на физическото възпитание и спорт и на Българския олимпийски комитет. 18% от приходите за всеки тираж отиват директно по сметката на Министерството на физическото възпитание и спорта. Тотализатора е най- големия източник на доходи за българските спортове, като всяка готина подпомага финансово всеки един български спортен клуб. БСТ подпомага и участниците ни на олимпийски игри, на големи международни и национални турнири, както и помага за организирането на много спортни събития в България.

Много хора, малко или много, са против дейността на тотото, но истината е, че ако него го нямаше, голяма част от българския спорт е обречен на гибел. Почти всички малки български клубове са оставени на произвола на съдбата от държавата и министерството на спортта и се издържат единствено от тотализатора.