Рекордните джакпоти в европейските лотарии

Европейски лотарии jackpot
Класация на американските лото джакпоти

1.  184 милиона евро

Съпруг и съпруга от Еършир моментално се превърнаха в най- големите победители от европейски лотариини игри след като взеха рекордния джакпот от над 184 милиона евро.

Семейство Крис и Колин Уиър са женени от 30 години. Тя работи като медицинска сестра в психиатрично заведение, а то като оператор в местната телевизия. Тя е на 55, а той на 64. Двамата са закупили голямо имение за себе си и автомобилен парк за приятелите.

2.  115 милиона евро

Семейството Дейв и Анджела Дос заемат второто място в тази престижна класация. Интересното при тях е, че са спечелили тези пари едва от трети опит и никога друг път не са пускали тото. Дейв Доус е на 47 години и работи като надзорен орган в правителствена агенция, а Анджела Дос е доброволец в Британската организация за сърдечни заболявания. Двамата „удариха кьоравото“, както казваме в България, през октомври 2011 година.

3.  64 милиона евро

Името на късметлията, ударил този джакпот, е Найджъл Пейдж. Скоро след това любителят на скачанията със парашут се жени за приятелката си и заедно се местят от тристайния си апартамент в имение в Котсуолд.

В медиите беше съобщено, че бившата жена на Найджъл го е осъдила на три милиона евро, след като подала съдебен иск за десет. Двамата са се разделили 10 години преди печалбата.

4.  51 милиона евро

Безработния механик от Южен Уелс Лес Скадинг и жена му Саманта са купили единия от двата печеливши билета в 90- милионния джакпот през ноември 2009 година. Лес е дължал много пари на банките и е бил болен от рак на тестисите. След печалбата той се излекувал, платил дълговете и въобще всичко тръгнало по вода.

Другия късметлийски билет принадлежи на седем колеги от Мърсисайд. Победителите – наречени от медиите Великолепната седморка – са били служители на IT отдела на Hewlett Packard. Всеки от седморката прибрал по 8 милиона евро.

5.  46 милиона евро

22- годишната Кейси Керингтън от Нотингам е победителката от тегленето на играта Евромилиони от февруари 2012 година и увеличи банковата си сметка със 46 милиона евро.

Тя заяви, че планира в най- скоро време да се ожени за годеника си Мат Топхън, който също е на 22 и е художник. Те станаха втората английска двойка спечелила огромен джакпот за по- малко от месец.

6.  45 милиона евро

Семейната двойка Гарет и Катрин Бул са притежателите на този джакпот. Г-н Бул е на 40 години и заяви, че планира да инвестира част от парите в акции на Манчестър Юнайтед… и в нов килим. Неговата жена е на 35 и сподели пред медиите, че желае да се върне на предишната си работа – служител в здравното осигуряване.