Тенис залагания

Тенис ракета с топкаВ момента тенис залаганията изглеждат като едни от най- лесно предвидимите възможности за залог на пазара. Интересен факт е, че водещата четворка в момента в този спорт – Новак Джокович, Роже Федерер, Рафа Надал, Анди Мъри – е спечелила 34 от последните 35 турнира от Големия шлем, единствено триумфа на Мартин дел Потро на US Open през 2009 г. наруши хегемонията на голямата четворка от 2005 година насам.

Разбира се, тази четирима велики играчи не се състезават във всеки турнир на АТП, а същото важи и за жените от УТА. Ето защо там трябва да се оглеждате за „добри“ коефициенти. Играчи като Филип Колшрайбер и Лукаш Росол нямат големи шансове на турнир от Големия шлем, но са типа играчи, които могат да печелят по- малки турнири. Важен съвет, който трябва да ви дадем, е да не гледате толкова представянето във предишната среща. Играчи със здрава и мощна игра като Росол могат внезапно да направят голям удар и в един мач да изглеждат като най- добрия играч в света, но още на следващия да се провалят. Дори и посредствените играчи могат силно мотивирани да изиграят един мач блестящо. Пример за това е самият Росол, който на миналогодишния „Уимбълдън“ с изключително вдъхновена игра отстрани Надал, но още в следващия кръг се сгромоляса срещу Филип Колшрайбер.

Откритото първенство на Австралия

Стратегии за тенис залози

Има доста стратегии за тенис, но според нас най- добрата, за която не е нужно да знаете нищо за играчите, е следната: Първо, проверяте позицията в ранкинг класацията на двамата играчи. Ако разликата между тях е над 40 позиции, значи мача може да е добър за залог. След това вижте броя на спечелените титли от турнирите на АТП. Ако отново този със по- предната позиция във ранкинг листата има убедителна преднина, то този мач все още остава добър за вас. И последното и най- важно нещо е да проверите какви са коефициентите, предложени от вашия букмейкър. Ако този за вашия човек е над 1.35, според тази стратегия трябва да заложите за него. Разбира се, тази стратегия е много обща. Тя е само в случай, че не ви се занимава да проучвате каквото и да било за тенисистите. Има и много други фактори, които влияят на играта – неотшумяли контузии, форма и т.н.

Друго важно нещо, което си струва да проучите, е как се справят отделните тенисисти на различни кортове. Известно е, че повечето испанци са добри на клей кортове, а американците на твърди настилки. Играта на различните повърхности може да ви се струва еднаква, но играчите не смятат така. Настилката играе огромна роля върху представянето им. Добър пример за това е Пийт Сампрас, който беше почти непобедим на трева, печелейки седем титли от Уимбълдън, но играта му на клей винаги беше неособено убедителна – за цялата си кариера най- доброто му представяне на Ролан Гарос е достигане до полуфиналната фаза.

Тенис залозите на живо също могат да се окажат много доходоносни, ако изпълните задачата си правилно. „Инерция“ е ключовата дума в залозите на живо, или иначе казано: Колкото по- добре играе един състезател, толкова повече увереността му се повишава и обратното, когато играч влезне в лоша серия, той губи самочувствието си, започва да греши все повече и повече и лошата серия най- често продължава. Има ключови моменти, които понякога решават целия мач. Те могат да бъдат само една точка, един гейм или поредица от разигравания. Ако успеете да забележите промяна в импулса на игра или пък видите, че един от играчите започва да нервничи, виждайки как мача му се изплъзва, ще можете да намерите някои наистина изгодни коефициенти за залог.