Мамят ли в покера

Сигурна покер игра в интернет от компютъраМного от играчите когато загубят някакви пари и влезнат във лоша серия бързат да обвинят сайта за това, че е измамен. Или някой ги мами, или бъг в софтуера работи срещу тях, или някаква световна конспирация ги саботира. Това са пълни глупости. Ние от екипа на сайта сме изиграли десетки хиляди ръце в много различни сайтове и не сме забелязали нищо друго, освен нормални случайни колебания. Във дългосрочен план софтуера ще ви даде еднакво количество късмет на вас и на вашите съперници, така че не обвинявайте никой друг за лошата ви резултатност освен себе си.

Изборът на покер зала

Няма никакъв смисъл да се колебаете в честността на сайта, в който играете. Освен разбира се ако не играете в някакъв „Покир“ оператор, който се хоства в някой килер в страна, за която за първи път чувате. Големите онлайн зали правят милиони и милиарди от своите клиенти. Няма смисъл да ги мамят на дребно и да губят доверието им. Това е все едно Доналд Тръмп да открадне чифт чорапи от Уолмарт. Те имат много какво да губят, ако някой разкрие евентуалната им измама.

Много играчи играят със специални програми, които запазват историята на ръцете. Доколкото ни е известно никой досега не е забелязъл нищо нередно в ръцете си в дългосрочен план.

Компютър с чипове и карти за покер

Психологичния елемент

Някои от хората смятат, че сайтовете нарочно дават силни ръце на няколко играча за да ги стимулират да залагат повече и по този начин повече пари да отиват и при тях. Отново – и това е глупост. И отново историята на ръцете на играчите ще покаже дали това се случва. Еми просто не се. За тази заблуда в хората голяма роля играе психологичния елемент. Ако играете в казино ще имате по около 30 ръце на час, а ако играете онлайн ще имате двойно повече, а ако играете и на четири маси, то ще имате осем пъти повече ръце на час, отколкото в живите игри. Много по- вероятно е да видитне две поредни карета в 240 игри, отколкото в само 30. Умът е програмиран да разпознава моделите, а не да прави статистически анализ.

Контролът

Също така софтуерът на големите компании е редовно проверяван от независими регулаторни органи. В случай на откриване на измама ще им се наложи такава глоба, каквато не могат да съберат след години мамене. Така че запомнете едно- нищо във вашата онлайн покер зала не работи на принцип различен от нормалната случайност.