Залози на крикет

Топка и бухалка за крикетОпределено не можем да кажем, че крикета е сред най- залаганите спортове в световен мащаб, но това по никакъв начин не пречи да се печелят добри пари от играта, дори и да не сте голям специалист в нея. Напротив, почти без никакви познания, само с малко желание, може да бъдете един успешен залагащ. Това е така главно защото в крикета нещата се случват по много предвидим начин и единственото нещо, което ви е необходимо, са статистически данни за отборите и играчите, които могат да се открият лесно в глобалната мрежа. Всеки един човек със малко воля и желание, без значение дали разбира от крикет, може да открие своя извор на данни за двата отбора в желания за залог мач. Ще се учудите колко невероятно много уеб страници предлагат на своите читатели подробни статистически данни за отборите и за най- добрите играчи в тях. Всъщност голяма част от клубовете имат свои лични уеб страници, където пускат редовно всяко нещо, случващо се около отбора – очаквания за следващата среща, оценки за предишната, инфо за контузените играчи и още много други неща. Разбира се, както при всеки друг вид спорт, и тук е по- добре да имате поне малко свои наблюдения и знания за играта. Ако приемем залозите като парична инвестиция, то винаги трябва да знаете поне нещо за това, в което инвестирате. Ако не друго, поне погледнете пак информацията за крикета и правилата в него, дадени от нас в друга статия.

Няколко съвета за успешни крикет залагания

Варианти на крикета

Докато анализирате статистическите данни, които ще откриете, е от ключово значение да разберете кои са силните и кои са слабите места на тимовете, като по този начин ще разберете кога и защо единия тим би се представил по- добре от опонента си. Задължително трябва да вземете предвид в какъв от вариантите си се играе крикета. В различните формати различни тимове биха имали някакво предимство над другите отбори. Например, най- добрия отбор в света в мачовете, продължаващи пет дни, наречени тестови срещи, може да бъде много по- слаб в кратките мачове.

Атмосферните условия по време на играта

Друго нещо, на което задължително трябва да обърнете внимание преди залог, са атмосферните условия. Те много чест влияят пряко на изхода на срещата. И в много други спортове атмосферните условия повлияват , но в крикета това е много по- осезаемо. Топката в крикета е малка и движението й се променя заради тях. Когато денят е сух и топъл, топката не нарушава правилната траетория спрямо удара, което е добре дошло за батсманите. Но ако денят е облачен и влажността на въздуха е голяма, топката няма да спазва нормалното си движение.

На какво и как да залагаме

Понеже по- силните и фаворизирани отбори печелят много голяма част от своите срещи, коефициентите за тях са прекалено малки. За да бъдете на добра печалба в дългосрочен план, трябва да печелите в огромен процент от прогнозите си, което е трудно постижимо. Друг вариант е да залагате точния резултат от срещата, където коефициентите са добри, но това е много рисков залог. Най- добрата опция според нас е залагането за това кой ще спечели първенството или отделния турнир. Там ставките са задоволително високи. Е, в тези шампионати участват доста тимове, така че да определите точно кой ще спечели изобрщо не е лесна задача. Специалистите съветват да се разпредели предвидената за залог сума на два или три тима, които според вас е най- вероятно да спечелят. В този случай имате гарантирана печалба независимо кой от избраните от вас тимове спечели, разбира се шампиона трябва да е един от тях.

Кога да не се прави залог

Много от професионално залагащите на крикет и на спортни залози изобщо препоръчват да не се прави залог, който зависи изцяло от късмета и не може да бъде прогнозиран чрез статистиката. Това важи за екстравагантни залози като залог за спечелия или пък дали общият брой на ръновете ще бъде четен или нечетен. По- добре инвестирайте парите си в по- смислени прогнози.

Видове крикет залози предлагани от букмейкърите

Букмейкърите ни предоставят много и различни опции за залог на крикет. Освен обикновени залози за победител в срещата и други залози за отборите, в програмите на букитата се съдържат и прогнози за това кои ще бъдат най- добрите батсмани и боулъри, кой ще стане МВП (най- полезен играч), дали даден състезател ще направи над 50 ръна и други. Има и вариант да са залага на директна съпоставка между батсманите. Прогнозира се кой от двамата ще направи повече рънове, кой ще направи пръв 10 ръна, кой ще направи повече шестици и други.