Избора на букмейкър

Няколко онлайн букмейкъраВ нашите статии сме обсъждали и ще обсъждаме редица техники, стратегии и съвети, които могат много да помогнат на всеки залагащ да увеличи печалбите си или поне да има такива. Но за съжаление не всички букмейкъри са достатъчно гъвкави в предложенията си, за да можете да използвате добре нашите и вашите похвати за печалба. Опциите за залагащите се различават значително от една букмейкърска къща до друга. Ето защо избирането на вашия (или вашите) букмейкъри, в които ще поставяте залозите си, е един от ключовите моменти, които ще решат дали ще бъдете от многото губещи играчи или пък ще се присъедините към малкото, които са на печалба от тази дейност.

Има няколко основни фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на сайт за залагане. По- важните от тях са описани в точките по- долу. Очевидно някои фактори са малко или много по- важни от други, затова и сме разделили критериите на две своеобразни групи: основни фактори и второстепенни фактори. При основните критерии сме изброили най- важните неща. Ако сайтът не отговаря на тези критерии, просто го игнорирайте и изберете друг – все пак има стотици букмейкърски къщи в глобалното пространство и меко казано имате достатъчно голям обхват от възможности. Имайте предвид, че в днешни дни спортните залози са един регулиран и напълно законен бизнес. Ако се сблъскате с нередности при залозите или при опитите за изтегляне на средства от букмейкъра, можете да се оплачете на държавните органи, които надзирават дейността на хазартната индустрия. В България това е Държавната комисия по хазарта. Това обезателно трябва да ви даде по- голяма сигурност, а и освен това трябва да знаете, че големите и реномирани букмейкърски къщи ценят много клиентите си и правят всичко по силите си те да са доволни. И все пак вие сте напълно отговорен за вашите средства, така че преди да се впуснете в залагания, си напишете домашното, за да можете да изберете най- правилното място за залог.

Основни фактори

1. Проверете местоположението на букмейкърската къща. Уверете се, че страната, в която е регистрирано букито, има достатъчно стабилни комисии по хазарта и че то е лицензирано и абсолютно законно в тази държава. Всъщност, голяма част от най- големите играчи на пазара със спортните залози са регистрирани в малки държави, но това далеч не значи, че там не им се упражнява контрол и има какъвто и да е риск за вас. Обикновено се регистрират на такива места заради по- добрите данъчни условия.

2. Сайта трябва да има 24- часова поддръжка по електронна поща или по телефона, а за предпочитане е и двете. Повечето спортни събития се провеждат през почивните дни и ако трябва да чакате до понеделник, за да си зададете въпроса към обслужващо лице от сайта, е силно препоръчително изобщо да не рискувате сигурността на парите си на такова място. Повечето букита имат и форма за чат директно от сайта си, което е може би най- бързия и удобен вариант за повечето потребители.

3. Проверете колко време е необходимо, за да изтеглите печалбата си.Преди време имаше едно много нелоялно казино, което изискваше от клиентите си да не правят никакви залози шест дни, след като са зявили теглене на средства. И ако играчът направи някакъв залог през този период, трябваше да чака още шест дни, преди да може да вземе парите си. Ако забележите подобна практика в някой букмейкър, не си и помисляйте да депозирате пари в него. Някои от букмейкърите се нуждаят от 48 до 72 часа за да направят прехвърлянето на средства, но най- добрите букита обработват заявките за теглене в рамките на няколко минути (ако не и секунди). Затова, за ваше удобство, ви препоръчваме да се регистрирате в такова буки.

4. Проверете методите на депозиране и теглене на средства. Дали те са подходящи за вас? Според нас, най- удобният начин за трансфер на средства е чрез използването на посреднически електронен портфейл. Такива са epay, moneybookers, neteller и още много други. Някои от сайтовете за залагане приемат депозити само от дебитни или кредитни карти, така че е важно да проверите и това.

5. Проверете каква е максимално възможната печалба за един на ден и на единичен залог, а също и каква е максималната сума за теглене на ден. Не забравяйте, че играете за да спечелите пари, така че залагайте повече, от колкото е максималното изплащане. Ако не искате да инвестирате много пари, запознайте се и с другата крайност – колко е минималният депозит и каква е минималната сума за теглене. Също така, проверете и каква е минималната сума за единичен залог. Колкото по- малка е тя, толкова по- добре за вас, защото ще ви даде шанс за по- голяма вариативност в залозите.

6. Запознайте се с бонусите. На последно място като номер, но със сигурност не и последно като важност, е да видите какви бонуси предлага избраният от вас букмейкър. Тук важи любимата максима на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Всичко за бонусите можете да научите в темата ни „Бонуси на спортни залози“.

Второстепенни фактори

Преживяванията ви в света на спортните залози ще бъдат много по- вълнуващи и интересни, ако можете да манипулирате своите колонки по какъвто начин си пожелаете. Добре е да има възможно най- малко ограничения за това, а ако сайта е достатъчно гъвкав в тази област, ще бъде чудесно за вас.

Другият ни второстепенен фактор (всъщност, като се позамислим, май изобщо не е толкова второстепен) е това дали сайта има голямо разнообразие от спорти събития и първенства, както и дали за отделните събития се предлагат достатъчно опции за залог. Тук отново се връщаме на максимата на Мечо Пух. Хубаво е сайта да има повече варианти за залог или поне да предоставя опция за залог за нещата, от които вие се интересувате.

Обобщение

Вие трябва да търсите букмейкър, който е 100% сигурен, обслужва добре клиентите си, прави бързи парични преводи, има безброй опции за залог, няма пречещи минимални и максимални ограничения и останалите неща, изброени по- горе. Ако изберете такъв букмейкър, който съчетава всичко това, това е идеалният вариант за вас. Ние можем да ви гарантираме, че букмейкърите, които виждате в нашия сайт, притежават всички тези качества и са може би най- добрите на пазара.

И освен това, не забравяйте, че присъединяването към повече от един букмейкър носи големи предимства, така че ви препоръчваме да направите и това.