Залози на бейзбол

Бейзболна бухалка с топкаЗалаганията върху него не са чак толкова много, както е при волейбола и баскетбола например. Но все пак много от хората, занимаващи се професионално със спортни залози, го считат за един от най- доходоносните варианти сред всички спортове за правене на пари. Един от светилата в света на спортните залагания, големия специалист Джери Патерсън, отбелязва в една от книгите си: „Във бейзбола са направени повече пари от залози, отколкото от всеки друг вид спорт“. Дали това е напълно вярно не сме сигурни, но определено има поне доза истина в това изречение.

Много учудващ факт за нас е, че много малко хора избират бейзбола, когато искат да заложат на спорт, и не се възползват от тази страхотна възможност за изкарване на пари. Няма съмнение, че една от причините за това е, че в страните извън Северна Америка този спорт не е толкова известен и масата от хора не знаят правилата. Другата причина е, че много от хората не обръщат и не искат да обръщат внимание на всичко, случващо се около бейзбола, което е необходимо за да се познае един мач – състоянието на отборите, питчърите и всичко останало, налично в интернет. В случай, че имате интереса и достатъчното време да следите тези неща, ние няма какво друго да направим, освен да ви предложим няколко допълнителни съвета, които ще ви бъдат от полза.

Съвети за бейзболни залагания

1. Не залагайте в първите мачове от сезона.

Професионалистите много рядко си позволяват да залагат в първите мачове от сезона, защото:
– По това време атмосферните условия могат да бъдат неприятни на някои места, което прави един залог изключително нестабилен.
– Много от треньорите все още не са напипали перфектния стартов състав и си правят експерименти.
– Голяма част от питчърите по традиция са нестабилни в първите срещи.
– Професионалистите са по- склонни да се възползват от тези стъпителни мачове за да видят в какво състояние са всички тимове. В един сезон има предостатъчно мачове и няма нищо фатално в това да се изчакат първите срещи.

2. Залагайте по- рядко на фаворита.

Много от специалистите са на мнение, че най- важното нещо за да си на печалба от бейзбол е да залагаш главно на предварително сочения като по- слаб отбор. В такъв случай можете да сложите по- малко пари, а да спечелите повече. Поглед към статистиката ни показва, че топ отборите в една лига не печелят в най- малко 60 мача през сезона, а тези в дъното на класирането пък печелят почти 60 мача. Ако залагате само на фаворизирания отбор, ще го правите при по- ниски коефициенти и ще трябва да познавате голям брой мачове за да сте на печалба. Обикновено това не се случва.

3. Рядко се правят дълги серии.

Ако един от отборите в мача е спечелил последните си 4-5 или повече игри, най- правилно ще е да заложите против него или поне да пропуснете мача. Във бейзбола много рядко се правят дълги серии. От друга страна, ако отбор е спечелил само последния си мач, вече няма никакъв проблем да заложите на него, дори напротив – в такъв случай е правилно.

4. Наблюдавайте питчърите.

Те са ключовите състезатели в един отбор и затова е необходимо да се прави по- внимателен анализ на тях преди мача. Ако един питчър се е представил зле в последната среща, не залагайте за неговия тим. Обратното важи в пълна степен – ако се е представил добре – заложете! Но ако и двамата питчърите се намират във форма, пропуснете този мач. Стават големи дербитата в такъв случай и са много трудни за прогнозиране.

Стадиона за бейзбол Ню Йорк Метс