• +18 | T&C
 • 500лв.
 • Пандемията и хазартния бизнес в Италия

  Пандемията и хазартния бизнес в Италия

  Въпреки коронавирусната пандемия, последиците от която значително засегнаха онлайн-сегмента на хазартния бизнес в Европа, през септември регулираният онлайн-пазар на хазартните игри в Италия генерира 184 милиона евро приходи, което е с 25.4% повече спрямо септември миналата година. Като цяло, най-големи суми се падат на онлайн-казината. По данни на компанията Ficom Leisure, въпреки спада от 2.2% месечно, техните приходи са нараснали с 29.2% на годишна база и през септември са достигнали 92.7 милиона евро.

  Както и се очакваше, на челно място в класацията се изкачи ресурсът PokerStars (Flutter Entertainment), чийто дял в приходите достигна 12.2% от общата сума. Следват Sisal (8.2%) и Lottomatica (7.9%).

  Според редица анализатори, една от причините за лидерството на PokerStars е заявлението на Flutter Entertainment за възможно оттегляне на оператора за спортни залагания Betfair от италианския пазар. Причината е, че Италия временно въведе нов данък върху залаганията като част от данъчни мерки, насочени към подпомагане на страната при възстановяването й от COVID-19. Според Flutter Entertainment повишаването на данъците на букмейкърите „е направило невъзможно правенето на бизнес“ за някои от тях.

  Що се отнася до спортните залагания, общите приходи на италианските оператори през септември са нараснали с 18.6% на годишна база – до 152.5 млн. евро. Сегментът на търговията на дребно е нараснал с 13.5%, а сегментът на онлайн-залаганията – с 24.1%.

  Компанията Snaitech води в двете вертикали. Нейният дял от приходите е 16%. Малко по-нисък процент е регистриран за Goldbet (15.5%).

  Тук трябва да се напомни, че конните надбягвания в Италия вероятно ще бъдат обложени с данъци. Процесът на дискусия по този въпрос все още продължава, като понякога се води твърде разгорещено и емоционално. По сведения от инсайдърски източници, дори от време на време се стига до размяна на доста нецензурни изказвания – най-вече от страна на букмейкърите по адрес на мненията, изказвани от отделни правителствени чиновници.

  ОЩЕ НОВИНИ