Плюсове и минуси на Азиатския Хендикап

Азиатски Хендикап 0.25, 0.50, 0.75, 1Азиатският хендикап е едновременно добър и лош за букмейкърите. От една страна, той им помага да сведат до минимум риска от големи загуби при много залози за един знак, като балансира размера на залозите за всеки един възможен вариант. Това им дава възможност да бъдат по- сигурни при големите мачове, където се залагат огромни суми. Но от друга страна, при този вид хендикап хората имат по- голям шанс да спечелят.

За нас, като клиенти на букмейкърските къщи, основното предимство на АХ (АХ = азиатски хендикап) е в това, че равенството се отстранява като опция. При стандартните залози възможността за всеки един изход е 33%, докато при АХ има само две опции, от които да избирате. Не забравяйте обаче, че един само един гол може да промени всичко във ваша полза или ваша вреда. Има много линии на АХ, а за основните от тях ще можете да прочете в следващите редове. Не сме изброили всички възможни, но основните са тук и за останалите можете да си направите съпоставка спрямо тези.

Линии на Азиатски Хендикап

Азиатски хендикап 0.25

Тук мачът започва с резултат 0-1/4. Нефаворитът започва с преднина една четвърт гол преди началото на мача. Възможността за равенство е елиминирана. 0.25 е малко по- сложен от 0.5 хендикапа. Можете да спечелите, да спечелите половината, да загубите или да загубите половината от залога си. Нека го обясним със долния пример.

Пример: Ливърпул – Евертън АХ – 0-0.25

Коефициент за домакина – 2.00, коефициент за госта – 1.90

Вариант 1: Залагате 100 лв. за Ливърпул с АХ -0.25. За да спечелите, трябва Ливърпул да победи, като при такъв случай печелите 100 отгоре или общо 200 лева. Ако срещата завърши наравно, губите половината от залога (50 лв.), а останалата половина ви се връща по сметката. Ако Евертън победи, губите целия си залог.

Вариант 2: Залагате 100 лв за Евертън с АХ +0.25. За да спечелите, Евертън трябва да победи. В такъв случай ще ви се върнат в сметката общо 190 лв. Ако срещата завърши наравно, ще ви се върне половината от залога, а останалата половина се води печеливша и се умножава по коефициента за победа на отбора, в случая 1.9. В този случай със 100-те лева ще направите общо 145.

Азиатски Хендикап 0.5

Тук срещата започва с резултат 0-1/2. Аутсайдерът е напред с половин гол преди началото на мача и няма възможност за равен. Също така, няма начин да получите част от парите си обратно. Или ще спечелите, или ще загубите.

Пример: Байерн – Хамбургер АХ – 0-0.5

Коефициент за домакина – 1.85, коефициент за госта – 2.00

Вариант 1: Залагате 100 лв. за победа на Байерн при АХ -0.5. За да спечелите, трябва Байерн да победи (100 Х 1.85 = 185 лв.). Във всички други случаи, вие губите парите си.

Вариант 2: Залагате 100 лв. за победа на Хамбургер при АХ +0.5. При победа за Хамбургер или при равен резултат, ще спечелите залога си. При коефициент 2.00, това прави 100 Х 2.00 = 200 лева. Ако Байерн победи, залога губи.

Азиатски Хендикап 0.75

Тук играта започва с резултат 0-3/4. Аутсайдерът е с преднина от четвърт гол. Няма вариант за равенство. 0.75 си прилича с 0.25, но има малка разлика.

Пример: Лацио – Рома АХ – 0.75-0

Коефициент за домакина – 1.90, коефициент за госта – 1.90

Вариант 1: Залагате 100 лв. за победа на Лацио с АХ +0.75 (Тук домакинът не е фаворит и в резултат на това добавеното предимство е на страната на него). За да спечели такъв залог, трябва или срещата да завърши без победител, или Лацио да победи. Ако това стане, печелите 100 Х 1.9 = 190 лева. Ако Рома победи с един гол, половината от залога (50 лв.) ще се върне при вас, а другата половина я губите. Ако Рома победи с два или повече гола, губите целия залог.

Вариант 2: Залагате 100 лв. за победа на Рома с АХ -0.75. За да спечелите с целия залог, Рома трябва да победи с поне два гола разлика. Общата ви печалба в такъв случай ще е 190 лв. Ако Рома победи с един гол, половината от залога ви се връща, а другата половина печели. В такъв случай по сметката ви ще бъдат върнати 145 лв. А ако двубоят завърши наравно или Лацио победи, вие губите целия залог.

Азиатски хендикап -1

Тук играта започва с резултат 0-1. Дава се един гол предимство на по- слабия отбор, а, както и във всички други случаи, вероятността за равенство е елиминирана.

Пример: Барселона – Еспаньол Азиатски хендикап – 0-1

Коефициент за домакина – 1.80, коефициент за госта – 2.05

Вариант 1: Залагате за Барселона при АХ -1. За да спечели залога, Барселона трябва да победи с два или повече гола разлика. Ако това стане, печелите 180 лв. Ако „каталунците“ спечелят с един гол, залогът ви ще бъде върнат. При равенство и при победа за Еспаньол губите залога.

Вариант 2: Залагате 100 лв. за Еспаньол при АХ +1. За да спечели такъв залог, Еспаньол трябва да спечели или мачът да завърши наравно. Ако Еспаньол загуби с един гол разлика, залогът ви се връща. Ако Барселона спечели с поне два гола преднина, губите целия си залог.

Ние, от екипа на сайта, ви препоръчваме да играете по- често с азиатски хендикап, защото според нас има по- големи възможности за печалба, спрямо стандартните залагания.