Видео покер

Видео покерВидео покерът е игра, добила огромна популярност в казината още през 80-те години на 20 век. Въпреки че изисква някакви умения, играта е една от най-лесните сред всички предлагани из казината. Нейна основа е Five-card draw покерът. Казано накратко принципът е следният – раздават ви се 5 карти, от които избирате кои да задържите и кои да бъдат заменени. След като получите новите си карти се оформя вашата финална ръка. Разликата е, че във покер ротативки не я сравнявате с ръцете на други играчи, а със табло с коефициенти, по което се определя вашата печалба.

Как да играем video poker?

Ако решите да се занимавате с онлайн видеопокер, първото нещо, което трябва да направите е да разгледате внимателно различните казина. Разновидностите на видео покер игрите, които можете да откриете там, са много – над 70. Веднъж когато вземете своето решение, е време за стандартните процедури, които важат за всякакви казино и покер игри – трябва да изтеглите софтуер, да го инсталирате на компютъра си и, разбира се, да създадете вашият акаунт, в който да депозирате отделената от вас сума. След това можете да разгледате по-подробно предлаганите видео покер игри и да изберете коя от тях ви подхожда най-много.

Варианти и правила на видеопокер

Първата създадена видео покер игра, която е най-стандартна и най-лесно разбираема, е “Jacks or better” (Валета или по-добре). Както подсказва името, ръцете, при които ще печелите са чифт валета или по-добре от това. Играта се играе със стандартните 52 карти, като коефициентите са предварително зададени и се увеличават постепенно от чифт валета до роял флъш.

Друг вариант на видео покера е Joker Poker (Жокер покер). Различното при нея е, че се добавя и един жокер към 52-те карти. Така от полученото тесте от 53 карти могат да се съставят повече печеливши комбинации, което естествено усложнява играта и таблицата с коефициентите. Например, възможно става да имате ръка “5 of a kind” (5 карти от един вид – 4 еднакви + жокер) и има разлика между истински роял флъш и такъв, направен с помощта на жокер. Това се отразява върху таблицата за изплащане и обикновено най-ниската ръка, която печели, е чифт попове.

Други игри са още по-усложнени. При тях вместо жокер, някоя нормална карта може да изпълнява ролята на всяка друга (обикновено това са двойките). Така всъщност има 4 карти, които изпълняват функцията на жокер. Такава игра е Deuces Wild. С тези промени възможните печеливши комбинации стават още повече. Естествено, казината взимат мерки срещу това и таблицата за изплащане се променя като обичайно най-ниската печеливша ръка е “Three of a kind” (3 карти от един вид).

Има игри, при които правилата са още по-сложни. Затова е изключително важно да се запознаете с правилата на видео покер играта, която сте си избрали, и да се уверите, че разбирате всичко. След това принципът на игра е еднакъв за почти всички разновидности.

При избиране на videopoker играта трябва да внесете определената от вас сума за игра. Можете да избирате между различни стойности за един кредит като размерите в повечето казина варират между 1 цент и няколкостотин долара. На една ръка можете да заложите между 1 и 5 кредита. Според съветите на всички специалисти е по-добре да играете с по-малък залог и да залагате по 5 кредита, отколкото с по-голям залог, но да залагате 1 кредит. Така всъщност вие рискувате същата сума, но ще получите по-високи бонуси при по-добри ръце. След като определите залозите си ще ви се раздадат 5 карти. От тях трябва да изберете кои да запазите. Останалите ще бъдат сменени. Така се получава вашата ръка, а дали ще спечелите и колко – това се определя по таблицата с коефициенти, която винаги се вижда на екрана. За да сте печеливш играч е от изключителна важност да знаете кога да спрете. Когато прецените, че е дошъл правилният момент, просто изтеглете печалбите си и си починете от видео покера.