Ролята на шанса

Червени зарове и пуловеКолкото играчи на табла познавате, сигурно и толкова мнения за ролята на късмета в играта сте чували. Всякакви аргументи за него могат да се чуят. Никой не отрича, че късметът е част от играта, както и от живота всъщност, но можем да поспорим със някои мнения за това какво е влиянието му.

Много хора вярват, че в таблата е зависима твърде много от хвърлените зарове и смятат, че трябва да се променят някои от правилата, за да се направи таблата игра на умения. От другата страна, мненията са, че късметът е фактора, който прави играта толкова вълнуваща и забавна. Ако търсите игра, базирана само върху уменията на играча, то таблата не е перфектния избор за вас. Ако искате игра на чистото умение- започнете да се занимавате с шах например.

Лошия късмет

Всъщност оплакването от лошия късмет не е присъщо само за аматьорите. Много професионалисти вярват, и вероятно са прави, че когато загубят от аматьор е било чисто и просто въпрос на късмет. Но те трябва да бъдат благодарни, че тези по- слаби опоненти са имали късмет и са ги победили, защото в противен случай нямаше да имат срещу кого да играят, освен срещу другите експерти.

Прозрачни зелени зарове

Истината е, че игрите на табла са пълни със късметлийски победи, но колко по- дълга е игровата сесия, толкова по- малко късмета ще е от значение, когато единия играч е по- добър от другия.

Опитайте се да погледнете от другата страна на нещата. В дългосрочен план всички ще получим равни порции късмет в игрите си. И ако сега съдбата ви е обърнала гръб, то това значи, че все някога ще ви се раваншира. Така, че не се ядосвайте когато не ви е ден, напротив- радвайте се!