Системата на Лабушер

Хазартна стратегия на ЛабушерВинаги в историята на хазарта залагащите са търсели различни стратегии за залагане, които да им помогнат да бъдат по- успешни и да направят някои доходоносни печалби. Една такава стратегия е Системата на Лабушер, която е широко използвана от казино играчите за игрите Блекджек, Рулетка и Бакара. Теорията на Лабушер, също позната като система за залагане„анти-Мартингейл“, „Анулиране“ или „Отписване“, е теория на отрицателната прогресия и е налична в няколко форми. Както и повечето други стратегии, тази също се основава на математически изчисления. Въпреки че системата има изключително много варианти, ние ще разгледаме най- често срещаните и най- лесните й версии.

Според концепцията на Лабушер трябва да се работи със поредица от случайни числа, винаги вариращи от едно до девет, и въз основа на тях да се формират вашите залози. Не е задължително тези поредици от числа да бъдат в определена последователност, нито пък има ограничение за дължината им, те могат да бъдат къси или дълги. Предложените от букмейкърите коефициенти и желаната от вас сума на залог ще формират какви ще бъдат числата в тази поредица. Тези числа означават сумата, която смятате да инвестирате в даденото спортно събитие, представена в единици. Например, ако сте избрали числова редица 1, 3, 5, 2, 6, 7 трябва да заложите с първата и последна единица – вашият залог би трябвало да бъде 8 единици.

Ако имате късмета да познаете този залог, трябва да заличите от редицата тези две числа. В този случай следващият ви залог трябва да бъде 9 единици (3 + 6). Ако и този залог се окаже печеливш, следващият трябва да бъде в размер на 7 единици (5 + 2). След това, след като всички числа от редицата вече са били използвани, трябва да започнете всичко отначало по същия начин. Да предположим обаче, че се случи да загуби първият залог с 8-те единици. Тогава трябва да запазите това число (8) и да го добавите в края на редицата. Серията ще изглежда така: 1, 3, 5, 2, 6, 7, 8. В случай, че спечелите първия залог, но загубите втория, редицата ще стане 3, 5, 2, 6, 8 и преминавате към следващия си залог.

Така че, в зависимост от това дали познавате или не, числата в серията се премахват или се добавят до завършване на цикъла. След като сте използвали всичките номера, можете да започнете отначало с нова поредица от числа. Когато изчислите печалбите си след края на цикъла и сте използвали всички числа, е твърде вероятно да откриете, че сте излезли на добра печалба от нея. Въпреки това, както и всички други системи на залагане, и Системата на Лабушер крие своите капани, защото ако попаднете в серия от лоши прогнози, числата, които ще трябва да добавяте, непрекъснато ще се увеличават и в следствие на това ще трябва да залагате все по- големи части от банката си, въпреки че сте започнали с малка първоначална сума.

Положителната прогресия на Лабушер

Освен тази, има и друга стратегия на Лабушер, която обаче е система на положителната прогресия, където добавяме към редицата само печелившите числа, а губещите ги премахваме. В случай че спечелите залог, трябва да добавите необходимото число в края на редицата, а ако загубите залога, премахвате двете крайни числа. Преди да започнете трябва да си самоопределите граница за броя на единиците загуба, които сте готови да изгубите. Също трябва да си поставите и цел за броя на спечелените единици. Да речем, че целта ви е 20 единици. След като веднъж я достигнете, трябва да започнете нов цикъл с нова числова поредица. Със тази цел серията може да бъде например 1, 2, 3, 4, а максималното количество единици, което можете да загубите от тази поредица, трябва да бъде около 10 единици.

С поставената печеливша цел можете да контролирате своите загуби, но не трябва да се впускате в преследване на вашите загубени залози. Вместо това вие трябва да се опитате да максимизирате бъдещите си печалби в съответствие с размера на банката ви. Нека да видим един пример за това по какъв начин работи системата на Лабушер с отрицателната прогресия.

Да кажем, че определите 20 лв. като максимално възможна загуба от една поредица. Следващото нещо, което трябва да направите, е да напишете числовата поредица. Ако искате дса играете на сигурно, трябва да измислите поредица с малки цифри, например 1, 1, 1, 2, 3, 2, 2, 3, 4, 5, но ако искате да поемете по- голям риск, трябва да напишете по- кратка поредица със по- високи числа, нещо като 6, 7, 9, 10. След като сте решили каква ще бъде редицата, вече можете да започвате със залозите.

Да речем, че изберете по- пасивната редица – 1, 1, 1, 2, 3, 2, 2, 3, 4, 5. Според нея първият залог, който трябва да направите, е сборът от първото и последното число, в случая – 1 + 5 = 6 или 6 лв. Ако прогнозата ви е успешна, сборът ще бъде добавен в края на редицата. В случай че загубите залога, трябва да зачертаете двете числа, с които е направен сборът, а именно 1 и 5. Продължавате по същия начин докато всички числа не бъдат премахнати или докато не достигнете своя лимит. Ако всички числа бъдат задраскани, в този случай ще загубите 20 лв. Във всеки случай, ако редицата започне да нараства, значи нараства и вашият шанс да спечелите добри пари.

Докато Системата на Лабушер с отрицателната прогресия изисква от вас да намалявате залозите си след победа, тази с положителната прогресия ви препоръчва да определите максимално допустимата загуба още преди да почнете да играете. С поставянето на такова ограничение не бихте загубили повече, отколкото можете да си позволите. В оригиналната стратегия можете да залагате повече, отколкото сте планирали и в пъти да надвишите лимита си и дори да загубите много от вашите пари. Във втората версия загубите са контролирани и по този начин се гарантират по- добри печалби. Препоръчваме ви да играете с втората стратегия, но която и от двете да изберете, трябва да поддържате необходимата дисциплина и внимателно да обмисляте всеки свой ход.