Сигурни Арбитражи

Сигурни залози - АрбитражиАрбитражните залагания са единственият сигурен начин да се правят постоянни печалби от спортни залози. Дори не е необходимо да имате сериозни познания за спортовете или пък да правите анализ на предстоящата среща, за да може да се възползвате от сигурните залози и да изкарвате допълнителни доходи онлайн. Абритраж означава технически способ в търговията, който използва разликата в цените (в случая на спортните залози- коефициентите) на пазара, за да се направи незабавна и 100% сигурна печалба. Тази техника се използва от много години на финансовите пазари, но те обикновено са трудно достъпни за непрофесионалисти и затова ви препоръчваме да използвате стратегията като залагате на спортни събития.

Какво означават спортните арбитражни залози?

Арбитражен залог в спортта е дейност, при която едновременно залагате на всички възможни изходи на дадено събитие, които в противоречието си ви гарантират сигурна печалба, независимо от това какъв ще бъде резултата от събитието. Тези залози, освен сигурни, се наричат още и surewins (пр. сигурни победи), miraclebets или просто Арбс.

Как работят те?

Във всички случаи залагането върху всички възможни изходи на събитие в един букмейкър ще ви доведе до сигурна загуба. Но идеята тук не е да се залага в една букмейкърска къща. Ако вземете най- добрите коефициенти, предлагани от различни букита за спортната среща, е възможно да се направи гарантирана печалба.

Повечето спортни събития имат само два възможни изхода (тенис, баскетбол, хокей, американски футбол и т.н.) или три (спортовете, при които равенството е възможен изход, като футбола, например). Сега ние ще ви дадем пример с тенис среща с два възможни изхода:

Тенис мач: Новак Джокович – Рафаел Надал (общ залог: 1000 лв.)

Възможен изход 1        Възможен изход 2 

Залог за Джокович       Залог за Надал
Буукмейкър: Bet365       Буукмейкър: Sportingbet
Коефициент: 1.36        Коефициент: 5.50                     
Залог: 801.75 лв        Залог: 198.25 лв.                     
Печалба: 1090.38 лв.      Печалба: 1090.38 лв.

Потенциална печалба: 9.04% или 90.30 лв.

Както можете да видите по- горе, правилно позиционираната инвестиция от 1000 лв. би ви донесла възвращаемост от 1090.38 лева. Това означава, че благодарение на разликата в коефициентите на букмейкърите за двамата тенисиста, можете да спечелите гарантирано 90 лева без да има никакъв риск за вашите пари и без изобщо да имате представа кой от двамата е по- вероятно да победи. Виждате, че най- добрия коефициент за Джокович на пазара е 1.36, а за Надал е 5.5. Чрез направата на просто математическо изчисление успяхме да пресметнем, че можем да покрием един с друг възможните крайни резултати от мача и така безусловно да излезем на печалба. Сумата за разделянето на инвестицията между двамата тенисисти пресметнахме с друга проста формула. Как точно се изчислява всичко това може да разберете от нашата статия изчисление на арбитражи. В случая тези изчисления ни показаха, че трябва да сложим 801.75 лв. на Джокович и 198.25 на Надал за да имаме еднаква печалба, независимо кой от двамата спечели мача.

Най- просто казано, арбитражните залози включват сравняване на коефициентите в различни букмейкъри, за да се намерят най- добрите налични на пазара, и изчисление на това дали тези коефициенти могат да ви донесат сигурна печалба.

Защо възникват арбитражните възможности?

Има много причини, поради които може да възникне възможност за арбитраж, но най- често това става поради несъответствия между онлайн букмейкърите и тяхната необходимост да запазят собствения си баланс. Първата причина – несъответствието между букмейкърите – се случва, когато букитата отварят пазара и започват да приемат залози за дадено спортно събитие. Обикновено само няколко водещи букмейкъри определят и изчисляват какви би трябвало да бъдат точните шансове, а по- малките, които нямат необходимите знания или ресурси да следят внимателно ситуацията около отборите, просто изчакват големите риби да отворят пазара и тогава определят собствените си коефициенти. Водещите букмейкъри много често преценяват мачовете по различен начин и дават различни коефициенти, така че в самото начало на отварянето на пазара се намират страхотни възможности за Арбс.

Втората причина, която води до такива възможности, е необходимостта да букмейкърите да запазят в сайта си размера на сумата на приетите залози за различните възможни изходи на дадено събитие приблизително еднакъв. Чрез поддържане на балансиран брой на залаганията, букмейкърът прави безопасна печалбата за себе си и се предпазва от потенциална загуба. Но за тяхно съжаление, хората не залагат пропорционално на всички възможни резултати. Освен това много често се приемат единични залози с огромен размер, които правят общата сума небалансирана. За да се възстанови баланса, букмейкъра трябва да направи промяна в коефициентите, което прави някой от опциите за залог по- привлекателен, което пък от своя страна бавно изравнява общата сума на залозите. И тъй като няма причина другите букмейкъри на пазара да променят своите коефициенти, току-що се е създала възможност за арбитражен залог. Това е другата честа причина за възникване на Арб възможности.

Знаят ли букмейкърите за това нещо?

Определено знаят за тази възможност но това по никакъв начин не им пречи. Всъщност те сами създават условия за сигурни залози. Не забравяйте, че не може да влезете в едно буки, да заложите само в него на всички възможни изхода и да не сте на загуба в крайна сметка. Букмейкърските къщи се интересуват от личната си печалба, те са удовлетворени, когато имат балансиран размер на залозите. На практика те са доволни, че вие правите арбитраж при тях. Тяхната печалба, така нареченият маржин, е в размер между 2% и 8% от всички залози, което, като се има предвид, че се залагат милиарди, никак не е малко. Освен това, спортният арбитраж не нарушава никое от правилата на сайта и е един напълно законен начин да се правят пари онлайн.

Колко често се появяват възможности за сигурни залози?

Можете да намерите десетки до стотици възможности за арбитраж всеки ден. Въпреки това, необходима ви е известна практика, преди да бъдете в състояние да намирате лесно арбитражите. Повечето арбове са с малка печалба, между 2% и 5%, но има по няколко големи удара на ден, в които печалбата достига до над 10%. Ако бъдете постоянни, дори и с малки Арб печалби ще можете да изкарате страхотни допълнителни пари.

Колко пари можем да направим от арбитражни залози?

Нашият опит показва, че обхвата на месечната печалба може да бъде между 1 лев и 5 000 лева. Това основно зависи от времето, което инвестирате в следене на арбитражни залози, и паричната сума, с която стартирате. За да изкарвате такива огромни пари за българските стандарти като 5 000 лв., ще трябва първо, да инвестирате много пари, и второ – да превърнете това в основната ви работа на пълно работно време. Но можете спокойно да правите това и в свободното си време като търговец на непълно работно време и пак да изкарате прилични допълнителни пари. Дори и с минимален капитал може да очаквате да направите за първата година нещо средно между 5 000 и 10 000 лева.

Колко пари ни трябват за да започнем?

Въпреки че много се спекулира за минимално необходимия начален капитал, от който се нуждаете за арбитражна търговия, нашият опит показва, че нормалният минимум е някъде около 1000 лева, а горната граница задължително не трябва да е повече от 20 000 лв. Ако имате над 20 000 капитал, можете да очаквате доста трудности при опита за ефективното използване на целия капитал. Разбира се, ако нямате или просто не ви се дават 1000 лв. за тази дейност, можете да започнете със сигурните залози и с по- малко пари и няма да имате никакви проблеми да го правите, просто трябва да очаквате по- малки печалби. Минималният капитал ще се удвои или дори утрои благодарение на бонусите, предлагани от букмейкърите за регистрация. Прочетете нашето ръководство за арбитражни залози, за да разберете какво още ви е необходимо преди да започнете, освен капитал и желание за усвояване на тънкостите.

Защо точно арбитражни залози?

Арбитражните залагания са чудесен начин да се направят допълнителни пари онлайн, защото те не изискват кой знае колко голяма начална инвестиция или някакво специално образование и обучение, каквито са необходими при търговията с акции и облигации, валути и други търговски пазари. Също така, арбитражната търговия не изисква елементът на късмет, който е от съществено значение при нормалните спортни залагания. Вашата печалба е безрискова и можете да спрете по всяко време и да вземете вече изкараните пари от букмейкърските къщи. Прочетете нашите съвети за арбитражни залози, които ще ви помогнат да избегнете ненужни рискове. Парите, изработени от арбитражи, са лесни, но не и бързи. Не очаквайте да станете милионери за 10 дни. Вашият дългосрочен успех в тези залози зависи от отделеното време и инвестиция.