Ръгби залози

Топка за игра на РъгбиЗалагания върху ръгби срещите се правят още от самото начало на тази игра. Е, не точно от самото начало, не вярваме съучениците на момчето от легендата да са залагали джобните си за това дали то ще стигне вратата на опонента успешно, но още на първите организирани мачове са се правели залози. Дори много от букмейкърите днес остават верни на едни и същи принципи при залозите на ръгби, установени още през 19 век.

Има голямо разнообразие във видовете залози за този спорт. Най- популярните са тези, отнасящи се директно към предстоящата среща. Например, залози за това кой ще спечели срещата; за това тим ще отбележи първия гол; за това кой тим ще отбележи последния гол; за това кой първи ще вкара наказателен удар и още доста други опции.

Освен залозите за точно определена среща, може да се прогнозира и изхода от многото провеждащи се турнири в този спорт. И тук могат да се залага на много неща, например за шампиона на турнира, за това кой ще вкара най- много точки, за играч с най- много изстрели и т.н. Коефициентите за всички тези залози са изключително динамични и се променят постоянно. Това е така, защото след всеки мач в шампионата ситуацията се променя драстично. Още повече, че много от турнирите се провеждат на елиминационен принцип, което значи, че след само една загуба фаворита на букитата ще отпадне. В такъв случай картинката в зоната за коефициенти се променя драстично. Тези залози се правят най- вече от новаците в света на спортните залози на ръгби, които правят залози единствено когато дойде ред на най- известните турнири и не са запознати детайлно със случващото се в сферата на спортта.

Най- известните турнири, на които можете да залагате, са:

1. Световно първенство по ръгби

Това е най- гледаното и следено ръгби събитие. То се състои веднъж на всеки четири години, като в него участват най- добрите отбори в света. Този турнир се е провел за първи път през 1987 година, когато негови домакини са били Австралия и Нова Зеландия. Двете страни, заедно с ЮАР, си поделят първата позиция по брой титли (по две) от това велико събитие за този спорт. Седемте проведени Световни първенства са били наблюдавани на живо по стадионите от общо над девет милиона души. Последната световна купа беше през 2011 г. и беше спечелена от Нова зеландия, а следващата ще бъде през 2015 година в Англия.

2. Турнир на шестте нации

Този шампионат е ежегодно ръгби събитие и в него може да се каже, че участват шестте най- добри европейски държави в този спорт – Англия, Франция, Ирландия, Италия, Шотландия и Уелс. Този шампионат е пряк наследник на такъв от далечната 1883 година. С това име турнира се нарича от 2000 година, а оттогава само Италия и Шотландия не съумяха да спечелят поне веднъж титлата. През 2012 и 2013 г. националния отбор на Уелс завоюва първото място.

3. Турнир на трите нации

Всъщност участниците в този турнир не са три, а четири. През 2012 година Аржентина се присъедини към голямата тройка, включваща Нова Зеландия, Австралия и ЮАР. Може да се каже, че това е най- силния шампионат след Световното първенство. Това важно събитие за ръгбито се предава пряко от Sky sport и ESPN. Отборите тук играят всеки срещу всеки. Със най- много победи в историята е отбора на Нова Зеландия.

4. Олимпиада 2016 г.

Олимпийските игри в Рио де Женейро ще са първите в историята, от които ръгбито ще бъде част. Много време от Световната федерация се бореха това да се случи и ето, че това вече е факт. Всички любители на тази игра от цял свят чакат този дългоочакван момент.

Има обаче и малък проблем за залагащите на този спорт. Между различните ръгби състезания има огромни различия. Между тях има голяма разлика относно правилата и разпоредбите, въпреки че основната идея е една и съща. Става въпрос за разлика между турнирното ръгби и нормалните първенства в различните държави.

Най- важната информация, която трябва да знаете преди да заложите на някой от турнирите, е какъв ще бъде стартовия състав на отборите. Много често треньорите сменят титулярите си за всеки мач и ако един отбор е играл страхотно в миналия, нищо не може да ви гарантира, че ще повтори това и в този мач с новите състезатели. Уверено можем да твърдим, че срещите между клубовете са малко по- лесно прогнозируеми, отколкото тези между националните гарнитури. Със това не ви казваме тотално да се откажете от международните мачове. Напротив, просто потърсете информация за това дали най- класните състезатели на избрания от вас тим ще започнат, дали те се намират в добра форма и как са играли в миналите мачове срещу предстоящия опонент.

Благодарение на развитието на технологиите и на възникването на много онлайн букмейкъри, вече можете спокойто да залагате на ръгби срещи на живо. Лайв залозите ни предлагат някои страхотни възможности, налични само за хората, следящи мача докато се играе. По- любопитните от тях са дали някой от състезателите ще се контузи през следващите пет минути, дали някой ще направи опит за точка през предстоящите пет/десет минути, дали моментния водач в точките ще спечели мача и т.н.