Стакове в покера

Среден чип стакВсичките казина, сайтове и много домашни игри са приели правила, според които играчите стартират ръката със един стак и трябва задължително да я доиграят със него. Не можете да добавите чипове на масата или да извадите пари от своя джоб преди да е свършила дадената ръка. По същество, правилата на стаковете задават ясни параметри за това колко е максималния и колко е минималния бай-ин за покер игра на пари, както и правилата за добавяне и премахване на част от стака по време на игра. Играчите не могат да изваждат пари от масата, освен ако те не решат да станат от нея и да напуснат играта, като тогава разбира се премахват всичките си чипове. Участниците също нямат право да скрият или излъжат за размера на техните стакове от другите играчи и трябва честно да оповестят сумата, когато бъдат попитани.

Много често, главно неопитните играчи, искат да изтеглят част от чиповете си от масата след спечелването на голям пот, желаейки да намалят риска да загубят всичките. Това обаче не е разрешено в покера, въпреки че е напълно допустимо в повечето други казино игри. Единствения вариант пред тези играчи е да напуснат масата и след това веднага да се върнат със нов бай-ин, но това категорично не е прието от етикета и не ие одобрява от другите играчи. Това важи за казината, във онлайн покер сайтовете имате опция как да запазите част от парите си за бъдещи игри. Можете просто да излезнете от досегашната ви маса и да се включите в друга, така хем ще изпълните целта си да хеджирате риска, хем няма да загубите уважението на другите играчи по простата причина, че няма да разберат за вашите действия.

Чипове от голям пот

Как да изградим стака си

Максималния и минималния бай-ин почти винаги е обвързан със блайндовете. Общоприето е минималната входна такса да бъде равна на двадесет пъти сумата на големия блайнд, а максималния бай-ин да бъде точно колкото сто големи блайнда. Например, във игра без лимит със блайндове 1/2 лв., ще можете да влезете със най- малко 40 лв, а най- много можете да вкарате 200 лв.

Това ви показва, че правилата позволят на една маса да играят хора със коренно различни банки. А нерядко различните нива на банките са признак и за различни нива на уменията. Това също изисква някои специални правила, които да се справят със случаите, когато един играч е изправен пред залог, който не може да плати с наличните си чипове на масата.

Ол-ин или всичко на масата – залагане на всички чипове.