Покерът в наши дни

Развитието на играта през седемдесетте години на XX век довежда покера до много по- голяма популярност, отколкото когато и да било преди. Модерните турнири станаха много известни в американските казина след стартирането на Световните покер серии през 1970 година. Първите турнири на WSOP (World Series Of Poker) излъчват много шампиони познати и до днес на широката публика като Джони Мос, Дойл Брансън, Боби Булдуин и др. По това време се появяват и първите по- сериозни книги за покер стратегии, а именно „Системи на Дойл Брансън“ и „Теория на покера“ от Дейвид Склански.

1970 World Series Of Poker

През 80-те покера е изобразен в популярната култура като обичайна развлекателна дейност. Той е включен в поне десет епизода на Стар Трек като седмично събитие на висши служители на измисления екипаж на кораба.

1980 WSOP

През 1998 година се отваря първия покер сайт, в който се играе със реални пари. В следващата 1999 г. по британска телевизия стартира „Късно покер шоу“, което представя играта на много европейци.

Популярността на играта преживява безпрецедентен растеж в началото на 21 век. Това е така главно благодарение на навлизането на онлайн покера и на подобряването на телевизионното излъчване. Не само зрителите могат да следят действията и драмата на играта по телевизията, а и могат да я играят в уюта на собствения си дом. Преките излъчвания на преки турнири като Световните покер серии и Световния покер тур се радват на страхотна гледаемост. Поради повишеното покритие на покер събитията професионалните играчи станаха известни личности, а феновете имат шанса да се конкурират с тях в турнирите.

Световните покер серии финал

В 21 век обсега на големите турнири се увеличи драстично, а отчасти това е и поради нарастващата популярност на онлайн квалификационните турнири, в които наградата е участие в основния турнир. Крис Мънимейкър и Грег Реймър, победителите на WSOP от 2003 и 2004 година, спечелиха местата си за главния турнир от онлайн сателити. Растежа на покера може да се види на WSOP, който имаше рекордните 7319 участиници на основния турнир през 2010 година.