Хокей залози

Хокеист в атакаХокеят на лед е един от най- популярните зимни спортове в света и макар да не е сред най- известните спортове изобщо, все пак се правят много залози на него. За комарджиите хокея е страхотен спорт за залог, защото е изключително динамичен и защото за него може да се намери достатъчно информация в интернет и медиите, но въпреки това не му се обръща достатъчно внимание както на топ спортовете като футбола и баскетбола и затова понякога букмейкърите не са прецизни при съставянето на коефициентите. Това означава, че един умен залагащ може да спечели повече от достатъчно прогнози за да излезе на печалба от този прекрасен спорт. До преди няколко години се правеха много повече залози на хокей, но тогава дойде известния локаут на играчите и оттогава много хора се отказаха да залагат на този спорт. Този факт е добре дошъл за всички нас, защото има едно златно правило в света на спортния хазарт, според което колкото повече се залага на един мач, толкова повече намалява шанса му да се познае.

Варианти на залагане

Букмейкърите предлагат напълно достатъчно опции за залог в хокея на лед. Можете да заложите за това кой ще спечели мача (тази опция я има като вариант и с равество и без равенство, като при варианта без равенство, ако все пак мача завърши без победител, парите на залога се връщат); за това кой ще спечели дадена третина; залози за победител с хендикап; залози за точния резултат от мача. Ако обичате да залагате за броя на головете, можете да прогнозирате колко ще са те в целия мач, в някоя от третините, както и със колко гола преднина ще спечели избрания от вас отбор.

Във националната хокейна лига на САЩ, който е най- гледанания и следен хокеен шампионат в света, за разлика от всички шампионати на Европа, се прогнозира единствено това кой ще спечели мача и няма значение дали победата е извоювана с продължения или в редовното време. Ремитата в хокея са сравнително рядко явление, като това е причината коефициените за тях да са доста по- високи. Бърз поглед към статистиката ни показва, че в средно между 10-15% от мачовете се стига до продължения. А някои букмейкърски къщи, за да избегнат тотално залозите за Х, слагат така наречения „Хокеен хендикап“.

В случай че обичате да залагате на мачове от Европа, можем да ви препоръчаме да избирате по- редовно като победител домакинския отбор. Това важи главно за първенствата на Скандинавския полуостров, особено в долните лиги и още по- особено за Финландия, където това още повече се набива на очи. За тези лиги букмейкърите слагат леко нереални коефициенти за домакина, стигащи понякога до 4, а в голяма част от случаите именно домакина побеждава. Друг съвет от нас е да залагате по- скоро на аутсайдерите в най- ключовите и съответно най- интересните срещи. Не знаем дали това е случайност, но е факт че често фаворита губи в тези мачове. Твърде вероятно е и букитата да имат пръст в това, тъй като по принцип повечето хора залагат на фаворита, а букмейкърите не обичат да губят пари. Имаме и още съвети за вас, които ще изложим в следващата статия.

Хокей на живо