Съвети за хокей залози

Вратар в игра на хокейАко трябва да изберем един-единствен фактор, който има най- голямо значение в тази игра, това е класата на вратаря и средния брой на допуснатите голове от отборите. Един страхотен вратар може да донесе на посредствен тим Стенли къп (плейофите на НХЛ), а едно лошо представяне между гредите може да струва на един отбор загуба на мача още в първата третина. Този фактор е толкова важен, че един залагащ не трябва и да си помисля да слага пари на хокей, ако не е запознат със всичко възможно за двамата вратари.

Факторът вратари

Това е най- голямата грешка, която може да направи един нов в света на хокейните залагания. Виждате коефициент, който е прекалено добър за да бъде истина: Домакин е един от топ отборите в лигата, срещу него се изправя тим от средата на таблицата, а въпреки това коефициентите са приблизително равни или дори малко по- големи за домакина. Знаейки, че той е големия фаворит и че няма много контузени играчи, правите голям залог за домакина. Какво обаче става? Пускате да гледате мача, но нещо не е наред. За домакините стартира резервния вратар, който е допуска почти два пъти повече голове от титуляра. Вече вашия залог не ви изглежда толкова изгоден и единственото нещо, което ви остава, е да се надявате късмета да ви покрие.

Този пример показва колко е важно да следим какъв ще бъде стартовия състав и на двата отбора. Един вратар може да направи разликата между двата отбора, така че е от ключово значение да знаете кои ще вардят мрежите.

Как да познаем кой вратар е добър? Просто потърсете статистика за средния брой на допуснатите голове в един мач. Ако самият вратар е нов в клуба, можете да погледнете процента на спасяванията му в предишните клубове. Това вече не е толкова сигурна статистика, тъй като един вратар може да бъде много качествен, но да не си пасне със защитата. Нас не ни интересува колко велик е той, а искаме да знаем как той и защитата пред него работят за да предотвратят вкарването на голове. Но все пак ако процентите в последните му мачове са добри, най- вероятно вратаря се намира във форма и може да се очаква добро представяне от него. От друга страна, ако видите падащ процент на спасяванията през последните игри, особено ако падне под 90%, трябва сериозно да се съмнявате в неговия отбор. Най- добре е да заложите срещу него или поне да се въздържите от залози на този мач.

Други важни фактори

Контузиите

И все пак не обръщайте внимание само на вратарите, а гледайте и за други ключови отсъстващи. Контузиите са важна част от хокея на лед. Без значение от лигата, навсякъде графикът е изтощителен и контузиите се случват често. Следете кой отсъства и кой ще го замести.

Пътуванията

Друг важен фактор са пътуванията и разстоянията, които изминават гостуващите отбори. Както вече споменахме, програмите на повечето първенства са много наситени и включват гостувания, като пътя до тях понякога продължава с дни. Това се отразява върху играчите и може да повлияе на резултатите от мачовете. Ако се вгледате в НХЛ например, отбор от западното крайбрежие, който пътува на изток или обратно, е склонен да има трудностти в първия мач. Това са важни психологически бележки, които трябва да си направите, ако искате да печелите пари от залагания на хокей.

Един срешу друг и моментна форма

Когато залагате на хокеен мач (всъщност и на мач от какъвто и да е спорт) е добре да проучите как са се развивали срещите мужду двата отбора през годините. Някои отбори просто не се представят добре срещу други. Например, Ню Йорк Айлъндърс и Ню Йорк Рейнджърс са склонни да играят един срещу друг малко по-трудно, отколкото биха играли срещу всеки друг противник. Ако е възможно погледнете последните поне 10 срещи един срещу друг. Добра идея и да хвърлите един поглед и към последните 10-15 мача на двата отбора. Трябва да търсите тенденции, които могат да бъдат използвани. Вижте в каква посока (положителна или отрицателна) върви формата на избрания от вас отбор и не техния опонент. Формата дава увереност, а увереността трудно може да бъде победена.

Сезонът в НХЛ е дълъг, започва през октомври и обикновено завършва някъде към края на юни. Всеки отбор изиграва по 82 мача. Както виждате, имате много възможностти да направите пари. Не е нужно да залагате всяка вечер, на всеки мач. Следете тези прости насоки и те ще ви помогнат да станете по- добър бетор. Другите хокейни лиги от целия свят, които вероятно не са чак толкова изтощителни за отборите както НХЛ, също предоставят много възможности за залог. Вярвайте в успеха си, бъдете умерени оптимисти и ще спечелите!