Залагания на хандбал

Атака в игра на хандбалСъществува голямо разнообразие сред видовете залози на хандбал, на които можете да инвестирате парите си. Това го прави идеален за хора, които обичат този спорт (или поне да са готови да правят пари от него) и оценяват възможността да направят много различни залози. В долните редове ще изброим някои от основните залози.

– Залози за единичен мач – Залози за това кой отбор ще спечели конкретен мач. Възможните варианти за такъв залог са с два възможни изхода и с три възможни изхода. Когато залагате с два възможни изхода, нямате опция да прогнозирате равенство. Това е разликата между залозите с два и три възможни изхода, при тези с три равенството съществува като опция. По принцип коефициентите за равенство са най- големи, тъй като много рядко срещите завършват без победител. Коефициентите за двата отбора зависят от класата и формата им, те могат да бъдат от 1.01 до 500.

– Залози за позиция в крайното класиране – Тук се залага за това кое място ще заеме даден отбор на края на сезона. Вие можете да поставите залог за победител в първенството или за това дали отбор ще заеме място в челната тройка.

– Отбелязани голове – Това е стандартния Под/Над залог. Хората залагат дали общият брой на отбелязаните голове ще е по- голям или по- малък от числото, предложено от букмейкъра.

Други залози:

– Дали общият брой на головете ще бъде четно или нечетно число?
– Дали общият брой на головете в отделните полувремена ще бъде четно или нечетно число?
– Дали ще се отбележат повече голове в първото или във второто полувреме?

Кои са най- големите турнири и първенства в този спорт?

Всички най- големи хандбални турнири в света са включени обстойно в програмата на букмейкърите. Те са:

– Олимпийски игри – Както повечето спортове, и в този най- важният турнир е този на Олимпийските игри. Последните две Олимпиади предизвикаха сериозен интерес сред спортните залагащи. Въпреки че спортът е олимпийска дисциплина от далечната 1936, бумът на залозите на хандбал по време на Олимпиада стана през 2004 г. по време на ЛОИ Атина. Макар че следващата Олимпиада е доста далеч във времето, няма как да не включим това събитие в списъка ни.

– Световно първенство по хандбал за мъже – Това първокласно изключително важно събитие за хандбала се организира от Световната Хандбална федерация от 1938 г. То се провежда редовно на всеки две години и се радва на огромен интерес в континентална Европа. Последното световно първенство се проведе в началото на 2013 г. в Испания и бе спечелено много убедително от домакините. Следващото ще бъде през 2015 в Катар, където за първи път се провежда хандбално събитие от подобен ранг.

– Европейско първенство по хандбал за мъже – И този турнир се провежда веднъж на две години. В него участват най- добрите национални гарнитури от Европа и представлява функцията на квалификационен турнир за Световното пъревнство. Следващото ЕП ще се състои в началото на 2014 г. в Дания.

– Шампионска лига и Купа на Носителите на Купите – И двата турнира се организират от Европейската Хандбална Асоциация. В тях участват най- добрите клубни отбори от Стария континент.

Две хамбалистки на олимпийски игри

– Местни първенства и турнири – Може би най- силната хандбална лига в света е германската Бундеслига, като тя е най- широко обхваната от букмейкърите. Испанската лига ASOBAL е също много популярен избор за залагащите. Почти всички първенства на Стария континент, включително българското, се съдържат в програмите на букмейкърите, които виждате в нашия сайт, както и на повечето други по- големи онлайн букмейкъри.