Бинго в интернет

Бинго онлайнБингото онлайн все повече и повече привлича вниманието към себе си, за сметка на игрите на живо. Бингото има дълга история и вече се е превърнало в неизменна част от западната култура. Често се споменава в песни, филми и телевизионни предавания. Въпреки това е налице спад в посещаемостта на бинго залите през последното десетилетие и главната причина за това е огромния ръст на онлайн бингото. Повечето от младите хора избират да играят пред компютъра си, вместо да ходят до местната зала, ако изобщо има такава. В България бинго залите са много малко и единствената опция за една част от населението за игра на бинго е в интернет.

Статистически данни сочат, че по- старите набори все още предпочитат бинго залите. Едва 3% от играчите онлайн са на възраст над 60 години. Най- голямата част от онлайн играчите са на възраст между 35 и 49 години. Те са около една четвърт от всичките клиенти на сайтове за бинго. Все повече нараства и популярността на онлайн варианта на играта и сред по- младата аудитория. Около 16% от играчите са между 25 и 34 години, а тези между 18 и 24 са почти 14% от общия брой. Процента спада до 6% във възрастовия диапазон между 50 и 54 години и до 7% при хората между 55 и 60. Друга интересна демографска статистика е, че по- голямата част от потребителите на бинго сайтове са жени. Това не е учудващо, тъй като и повечето от офлайн играчите са жени.

Историята на онлайн бингото започва от далечната 1996 година, когато стартира първия бинго сървър наречен „Зона за бинго“. За да играят, членовете са представяли своята демографска информация. Друг пионер в този бизнес е „Uproar“, който стартира бинго блиц през 1998 година.

Днес има огромен брой безплатни бинго сайтове, които са нещо повече от само сайтове за игра. Те са социални сайтове, където хората се събират и запознават чрез общата им страст. С течението на времето софтуерът за бинго (и за други хазартни игри) значително се подобри. Подобренията в скоростта и добавянето на много нови функции превърнаха тази вълнуваща и лесна за научаване игра в страхотен източник на забавление. По света има над 100 милиона играчи на бинго в интернет. Половината от тях играят всеки ден. В мрежата се играят почти всички видове бинго игри, но най- често играната е 75 топки Бинго.

Някои оператори изискват от играчите да свалят техен софтуер за да играят, а други използват JavaScript или Adobe Flash базирани игри, които позволяват да се започне игра веднага след откриване на акаунта. Сайтовете, в които се играе с реални пари, предлагат голям набор от възможности за депозиране във сметката. Те предлагат и редица стимули за депозит. Най- често тези сайтове предлагат бонуси, които представляват определен процент от депозираната сума. В някои държави е забранено бингото и онлайн хазарта като цяло, но в България можете спокойно да играете с реални пари пред компютъра.

Много от сайтовете, които ще срещнете докато сърфирате, имат почти еднакви промоции, еднакви стаи за игра и много подобни графики. Това е така защото те са част от една бинго мрежа. Казано с прости думи, това означава, че тези сайтове са обединени и играят за един джакпот. Това е споразумение известно като „Бял етикет“. Въпреки че софтуерът е един и същ, собствениците на сайтовете отговарят за външия вид и за предлаганите промоции.

Прилики и разлики между офлайн и онлайн бингото

Какво е еднакво? Въпреки известните разлики, повечето неща си остават еднакви и за онлайн, и за офлайн бингото. Стандартните правила и принципи си остават същите. Ако сте усвоили добре играта онлайн или в зала, няма да имате никакви проблеми да играете в другия вариант. И двете разновидности предлагат бинго топки, карти и общителна атмосфера. Както онлайн, така и на земя, бингото предлага страхотни награди и би било трудно да се каже кой е по- изгодния вариант.

В какво се различават? Като погледнем към разликите обаче, се оказва, че и те не са малко. Хората, които обичат да се срещат лице в лице с останалите играчи със сигурност ще предпочетат да се разходят до местната бинго зала. Но има и доста разлики, които правят онлайн бингото по- привлекателно. Бинго сайтовете предлагат генератори на случайни числа, които са малко по- модерен начин за теглене на числата. Тези генератори ви гарантират, че изтегленото число наистина е случайно и няма измама. Възможно е и теглените числа от генераторите да не са толкова случайни, колкото би трябвало, затова е добре да играете в редовно проверявани сайтове.

Офлайн БингоБинго операторите предлагат и функция за автоматично отбелязване на числата, каквато функция просто е невъзможна в офлайн игрите. Ако в залите трябва да сте постоянно концентрирани и да отбелязвате числата, то онлайн играчите могат съвсем спокойно да се занимават с нещо друго, докато системата работи за тях. Това означава по бързи игри и че няма да пропуснете нищо, когато трябва да отидете до тоалетната например.

Докато в наземното бинго говоренето по време на игра е строго забранено, то се насърчава активно в онлайн бингото. Чат функцията е ефективен инструмент на сайтовете да задържат потребителите си, а и е страхотен начин да се запознаеш с нови хора, с които можеш да обмениш знания и съвети за играта.

Игрите в интернет предоставят страхотната възможност да се играе по всяко време, в което желае играча. Залите за бинго имат определени часове за игра и е много вероятно точно по това време да сте заети. Това че можете да играете пред компютъра, ви спестява и време, и пари. Няма да харчите пари за бензин, няма и да трябва да се обличате и да се гримирате, ако сте жена, и т.н. Можете спокойно да играете в леглото по пижама.

И онлайн, и офлайн игрите на бинго си имат своите известни предимства и вие трябва да прецените кой е по- добрия вариант за вас. А ако не можете, нищо не пречи да практикувате и двата варианта.