Видове Бинго игри

Ако сте нов в света на онлайн бингото, то със сигурност ще имате въпроси за различните видове бинго игри. Когато за първи път отворите сайт за бинго игри, вие ще видите, че някои от тях предлагат бинго с 75 топки, а други бинго с 90 топки. Най- вероятно не знаете каква е разликата между двата вида и коя трябва да изберете спрямо вашите желания. Тази статия ще ви обясни правилата на 75 топки Бинго и 90 топки Бинго, както и на някои други, по- непопулярни форми на играта, за да можете да бъдете сигурни, че сте избрали игра, която ще ви осигури търсенето от вас бинго изживяване.

Бинго 75 топки картони75 топки Бинго е играна най- вече в Канада и Съединените Американски щати. Тази разновидност има собствена специфична карта за игра със 24 цифри върху нея. Тези цифри варират от 1 до 75 и са подредени в пет хоризонтални и пет вертикални реда. Всеки квадрат е номериран, с изключение на квадратче, разположено в центъра на картата, което се оставя празно. Буквите Б-И-Н-Г-О са изписани по продължението на горната част на вертикалните линии. Редовете са номерирани според буквата, под която са. Номерата от 1 до 15 са под буква Б, тези от 16 до 30 са под буква И, от 31 до 45 са под Н, от 46 до 60 под Г и от 61 до 75 под буквата О.

90 топки Бинго е по- популярна сред поданиците на Великобритания. Тя се играе с карти, които имат три реда, които съдържат 9 колони. Всеки ред съдържа пет квадратчета, които са номерирани, и четири празни. Запълнените се номерират с числата от 1 до 90. Има празни квадратчета, но няма свободно място. За да се спечели в тази разновидност на играта трябва да се постигнат определени модели.

Много играчи ще се съгласят, че бингото със 75 топки е по- интересно. Това се дължи на възможността да се спечели игра с по- голямо разнообразие от модели.

Представяме ви и други видове бинго игри. Макар и по- неизвестни, все пак могат да се открият в интернет пространството.

80 топки Бинго – Това е сравнително нова версия на британския вариант на играта, която използва билет с 4х4 матрица от числа. Всеки ред има различен цвят за номерата си (1-20, 21-40, 41-60, 61-80). Това е донякъде подобно на американския стил на игра, тъй като по- голям брой печеливши комбинации са разрешени.

Мини Бинго – Това е Бинго с 30 топки и се играе на билет, съдържащ девет квадратчета с 3х3 матрица от числа. Тази версия на играта е много популярна онлайн, защото се характеризира с бързото си провеждане. Една игра продължава не повече от няколко минути, което означава, че всеки час се определят наколко победителя.

Моделно Бинго – Играе са на картата на 90 топки Бинго, като за да се спечели трябва да се образува определена форма или модел, като например буквите Т,L и др. Търсените модели се обявяват преди началото на играта.

Скоростно Бинго – Тук числата се теглят и съобщават възможно най- бързо. Победител е първия успял да запълни цялата си карта.

Щастливото число

Парично Бинго – Преди началото на играта се определя едно число, което ще удвои печалбите на играча, ако се стигне до Бинго на точно определеното число. Вариация на това е „Щастливото число“, където първото изтеглено число за деня се превръща в щастливо за останалата част от деня и всички играчи, които направят Бинго с него, печелят бонус.

Бонанза – Тази разновидност включва предварителен подбор от 45 числа, които играчите маркират на отделни карти. Ако приемем, че няма победител в отделна игра, парите се натрупват като джакпот за следващата.

Избора за варианта, който искате да играете, е изцяло във вашите ръце. Вие трябва да изберете този, в който се чувствате най- комфортно, и този, в който ще си прекарате най- вълнуващо и приятно. Отделете малко време за да се запознаете с различията между игрите. Ако и след това не знаете коя е вашата игра, просто трябва да изпробвате няколко от тях. Почти веднага ще узнаете кой от тях ви харесва най- много.