Бинго вярвания

Бинго топки на късметаАко преди да започнете да играете бинго онлайн сте посещавали и местните бинго зали, то най- вероятно сте забелязали, че много от играчите имат свои суеверия и лични традиции. Вероятно сте видяли, че някои играчи обичат да сядат на точно определено място и се сърдят и гледат лошо ако някой вече им го е заел. Повечето от офлайн играчите имат свои любими места, а ако сте били по- редовен сте забелязали, че много посетители на залите носят едни и същи дрехи всеки път! Може би за ваша известна досада, суеверията не свършват в наземните зали, а ще срещнете много от тях и в интернет бинго сайтовете.

Има много бинго суеверия, които играчите имат и използват, защото смятат, че определени рутинни действия ще им донесат късмет. В света на интернет бингото ще срещнете много играчи, които си купуват билети само с определени или подобни номера, или пък други, които не биха си купили карти преди обратното броене до следващата игра да е достигнало точно определено число, вярвайки че тези неща увеличават шансовете им да станат победители.

Бинго суеверията не са по- различни от обикновените ежедневни суеверия. Тези, които имат такива в живота със сигурност ще ги имат и в игрите си на бинго и ще вярват, че като следват определен курс на действие нещата ще се подобрят и ще имат повече късмет. Може би и вие вярвате, че ако счупите огледало ще имате седем години лош късмет, че ако пресечете пътя на котка няма да имате късмет, че ако видите една сврака ще страдате, а ако видите две ще ви донесат радост. Бинго суеверията работят по същия начин, бинго играча може да повярва, че ако седне на късметлийското си място или носи скъп за него амулет или дреха, с която е спечелил голям джакпот, ще увеличи късмета си.

Изследвания на традиции преди залози на бинго

Много интересно скорошно проучване, направено от професор Марк Грифитс, професор по хазартните изследвания в Нотингамския университет, ни показва, че 81% от 400 изследвани играчи са суеверни имат поне една лична традиция.

49% – не биха отворили чадър на открито преди игра
55% – не биха преминали под стълба преди игра
60% – не обуват нови обувки преди игра
50% – докосват дърво преди игра
50% – не се разминават с никой преди игра

5% – имат късметлийски ден от седмицата
4% – имат късметлийски приятел
6% – имат късметлийски талисман
21% – седят на едно и също място в залата
13% – вярват, че някои числа им носят късмет, а други нещастие
29% – са променили поне веднъж мястото си за да подобрят късмета си

Бингото до голяма степен е игра на късмет, но дали някакви суенверия могат да ви помогнат да спечелите? Според мен не, но ако вие сте на другото мнение на никого не пречите, ако спазвате вашите ритуали.