Съвети за арбитражи

Арбитражни залози от вашия компютърПреди изобщо да започнете с арбитражните залози, трябва да знаете, че за да бъдат успешни те, трябва да се включи кратък период на обучение преди самото стартиране, както и известно количество работа. Тези неща са необходими за поддържане на добра дългосрочна печалба. Въпреки че спортният арбитраж е един сравнително лесен начин да се правят пари, все пак трябва да имате ясно понятие какво точно вършите. Ако решите да свалите специален софтуер за това (такива има напълно безплатни в уеб пространството) и речем, че той върши 90% от работата за вас, вие все още трябва да свършите останалите 10% и да поставите залога. Щом четете това, най- вероятно вече сте стигнали до заключението, че спортният арбитраж е един чудесен начин да се правят пари онлайн и че времето, прекарано в обучение за това, е добре прекарано време.

Основни съвети за арбитраж

За да се гарантира, че няма да имате проблеми с тази дейност, вие трябва да:

1. Научите основите на арбитражните залози. Тук на помощ идва нашият сайт. В него можете да прочетете какво е спортния арбитраж, как да се намерят и изчисляват арбитражните залози и какво трябва да направите, преди да започнете с тях.

2. Реагирате бързо на възможностите за арбитраж. Това важи особено за онези от вас, които планират да купят/свалят безплатно софтуер за арбитражна търговия и услуга за осведомяване. Препоръчваме ви все пак да купите някоя такава програма, защото платените не са скъпи и са доста по- полезни. Тези услуги се заплащат месечно. За да правите добри печалби, трябва да реагирате възможно най- бързо, когато има възможност за Арб, защото Арбовете обикновено продължават около 15 минути. За да се ускори самият процес на залагане, някои от тези програми предлагат специална услуга, с която поставянето на залога става автоматично от самата програма.

3. Бъдете по- организирани. След като сте научили основите на арбитража и сте направили няколко малки залога за проба, може да се каже, че вече сте готови за залагане и не трябва повече да се бавите. Важно е по- време на арбитражното залагане да бъдете максимално организирани, т.е. да запомните много добре потребителските имена и паролите си в различните букмейкърски къщи, да свикнете с дизайна и с позиционирането на важните за вас раздели в тях и други. В организирането трябва да включите и да обърнете специално внимание на следенето на баланса в различните букита, защото винаги трябва да разполагате с достатъчно пари навсякъде, за да поставите необходимия залог.

Препоръки за запазване на арбитражното залагане напълно безпроблемно

Сега, след основните съвети, ние ще ви дадем още няколко, които ще ви помогнат да избегнете евентуални рискове. Когато се извършва правилно спортният арбитраж, търговията е напълно безрискова. Въпреки това, както във всеки бизнес, и в спортния арбитраж могат да възникнат проблеми, когато търговецът не разполага с достатъчно знания или опит за това.

1. Започнете с малки залози. Това ще елиминира най- големият проблем, който създава и всички други проблеми, а това е именно неопитността. Ако започнете да търгувате с малки залози, ще натрупате опит и всяка грешка от ваша страна в началото няма да ви донесе големи загуби. Така че в началото, когато започвате, намерете мач за Арб, изчислете всичко необходимо, отидете в букмейкъра и заложете със малък залог (10-20 лв.). Това ще ви позволи да научите целия процес на поставяне на арбитражен залог, като ще премахнете риска от каквато и да е вреда, която вашата неопитност може да донесе. Залагането с малки суми ще реши проблеми като поставянето на грешен залог или ненавременна реакция на арбитражна възможност. Ако поставите грешен залог или не успеете да заложите преди да се променят коефициентите, превръщате това в един абсолютен хазарт. Целта на арбитражните залагания е напълно безрискова печалба и никаква роля на късмета.

2. Прочетете правилата на букмейкъра. Прочетете правилата на букмейкърите, в които искате да упражнявате арбитражни залози. Най- честите разлики в правилата са например как процедира букито в случай на отказване на един от състезателите по време на мач, в случай на продължения в баскетбола и т.н. Ако нещо неочаквано като това се случи, единият букмейкър може да възстанови сумата на залога, а другият да счете залога като завършен (да изплати печалба или да вземе залога ви като загубен). С цел предотвратяване на такива проблеми, уверете се, че вашите букмейкърски къщи използват еднакво или подобно правило за такива случаи, което ще елиминира риска от загуба на средства при неестествен завършек на спортното събитие.

3. Проверете ограниченията на залозите. Тези ограничения могат да представляват проблем, ако инвестирате над 4-5 000 в един арбитражен залог. Нека приемем, че за да направите печалба трябва да поставите два залога, единият 2 000 лв., а другият 8 000 лв. Успявате да заложите първата сума, но вторият залог е блокиран от букмейкъра, заради превишение на лимита на залагане. В резултат на това парите ви са в огромен риск. Препоръчваме ви винаги да започвате с по- големия залог и след това с по- малкия.

Заключителни съвети

Накрая ще ви дадем и някои съвети, които не се нуждаят от много обяснения:

1. Избягвайте дългосрочните арбитражи – събития, които ще се случат след една или повече от една седмица.
2. Никога не залагайте с максималното ограничение на залозите.
3. Залагайте с цели числа (150 лв., а не 151.37 лв.), дори и да има минимална разлика при последващата печалба.
4. Не изтегляйте парите си след всеки залог – букмейкърите могат да имат такси за това.
5. Залагайте в една и съща валута – залаганията в различните валути може да доведат до загуби.

След кратък период на обучение, вие ще бъдете в състояние да правите добри пари с арбитражни залози. Но трябва да приемете, че арбитражите, както и всеки друг законен начин за печалба, изисква някакви знания. Въпреки че можете да намалите работата до минимум, използвайки специален софтуер, не трябва да пропускате процеса на обучение. Ето защо трябва да прочетете тези съвети и нашето ръководство, които ще ви помогнат да постигнете печалби без излишни рискове.